Zlatan Ljubijankič je v 2. polčasu zabil dva gola in s tem dvignil svoje 'delnice' v boju za odhod na SP. Foto: MMC RTV SLO
Zlatan Ljubijankič je v 2. polčasu zabil dva gola in s tem dvignil svoje 'delnice' v boju za odhod na SP. Foto: MMC RTV SLO
Nevihta na Južnem Tirolskem
Vreme je močno zagodlo tako igralcem kot gledalcem. Foto: MMC RTV SLO
Milivoje Novakič, Bojan Jokič in Marko Šuler
Selektor Matjaž Kek je počitek namenil četverici, ki ima na SP-ju tako rekoč zagotovljeno mesto v prvi enajsterici. Foto: MMC RTV SLO
Brunico
Slovenska zastava ob igrišču. Foto: MMC RTV SLO

Sredi drugega dela sta v razmiku dveh minut zadela Zlatan Ljubijankič in Robert Koren. Deset minut pred koncem je "Zlajo" z drugim zadetkom postavil končni izid.
Razveljavljen gol Cesarja
Po "sprehajanju" v prve pol ure je Slovenija v 38. minuti zadela prek Boštjana Cesarja, a je bil gol razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Za Slovenijo je najprej dvakrat nevarno z razdalje streljal Tim Matavž, v 25. minuti pa je z glavo iz bližine poskušal Aleksander Radosavljevič, a je vratarju uspelo odbiti žogo v kot. Nevarno sta streljala tudi Zlatko Dedič in Robert Koren, a je žoga obakrat za malo zgrešila okvir vrat. Nasprotniki so imeli dve polpriložnosti, obakrat so prebili levo stran slovenske obrambe.

Artuso oplazil slovenska vrata
Naliv in menjave so prinesle Slovencem natančnost, a še pred tem je Alberto Artuso iz najlepše priložnosti za gostitelje od daleč oplazil slovensko prečko. V 70. minuti je Valter Birsa z desne strani natančno našel Ljubijankiča, ki je z glavo lepo matiral obrambo Südtirola. Že dve minuti pozneje je po kombinaciji Birse in Kirma do žoge prišel kapetan Koren, ki je bil natančen z roba kazenskega prostora. Po zadnjih menjavah (zamenjani so bili prav vsi igralci!) je Slovenija dosegla še tretji gol. Nejc Pečnik je podal z desne strani, Ljubijankič jo je sprejel in ustrelil pod vratarjem v daljši kot nasprotnikovih vrat.

Izjava Matjaža Keka:
"Razlika med polčasoma je bila kot dan in noč. V prvem polčasu nismo bili pravi, preveč je bilo sprehajanja. S takim "šetanjem" nimamo na svetovnem prvenstvu niti teoretičnih možnosti. Z drugim polčasom sem veliko bolj zadovoljen, a treningi ostajajo zame najboljša informacija o stanju igralcev. Tudi v prvem polčasu sem dobil potrditev nekaterih mojih opažanj s treningov."


Počitek za štiri udarne "trigije"

Po dopoldanskem deževju se je na prizorišču ohladilo (16°C pol ure pred tekmo), v drugem delu 1. polčasa je začelo znova močno deževati, temperatura pa se je spustila pod 10°C. Selektor Matjaž Kek se je odločil, da proti C1-ligašu ne bodo zaigrali vratar Samir Handanovič, branilca Marko Šuler in Bojan Jokič ter napadalec Milivoje Novakovič, ki so dopoldne opravili trening.

Tirolci močno namučili tudi Nemce
Pred 500 navijači je Slovencem nasproti stalo moštvo, ki se je v dobri luči predstavilo že na tekmi z Nemčijo. Proti "elfu" so Tirolci na srečanju, kjer je bil polčas dolg le 30 minut, izgubili z 0:4, vse zadetke pa so prejeli v 2. polčasu.

15 dni do tekme z Alžirijo
Reprezentanco po prihodu iz Južne Tirolske čaka še zadnja pripravljalna tekma, ki bo 4. junija ob 20.45 v Mariboru, tekmec pa bo Nova Zelandija. Dva dni pozneje se bo slovenska delegacija odpravila v Južno Afriko, kjer izbrano vrsto 13. junija v Polokwaneju čaka tekma z Alžirijo, 18. v Johannesburgu z ZDA in 23. v Port Elizabethu z Anglijo.

SÜDTIROL - SLOVENIJA 0:3 (0:0)
Ljubijankič 70., 81., Koren 72.

Slovenija: J. Handanovič /46. Šeliga; Ilič /74. Komac, Mavrič /58. Kelhar, Cesar /74. Džinič, Brečko /46. Filekovič; Šišič /46. Birsa, Radosavljevič /58. Matič, Koren /74. Krhin, Stevanovič /46. Kirm; Dedič /46. Ljubijankič, Matavž /46. Pečnik.

Ostale prijateljske tekme pred SP-jem.