Tipičen prizor s tekme, ki je obetala veliko, prinesla pa zgolj zaspane poglede na uro Foto: Reuters
Tipičen prizor s tekme, ki je obetala veliko, prinesla pa zgolj zaspane poglede na uro Foto: Reuters
Nilmar
Eduardo je v 30. minuti z zadnjimi močmi žogo po strelu Nilmarja odbil v vratnico. Foto: Reuters

Igra je potekala več ali manj na sredini igrišča, kjer je imel glavni sodnik Benito Archundia veliko dela in je zaradi grobih prekrškov v 1. polčasu podelil 5 rumenih kartonov, dva je pokazal zaradi simuliranja prekrška in namerne igre z roko. Proti vratom sta obe moštvi sprožili 33 strelov, a le osemkrat v okvir. Pri žogi so bili več časa Brazilci (69 odstotkov).

Miren začetek ni obetal nič dobrega
V prvi polovici prvega polčasa sta ekipi bili boj predvsem na sredini igrišča, na obeh straneh se je ponudila po ena polpriložnost. V 6. minuti je z razdalje na portugalska vrata sprožil Dani Alves, slabih deset minut pozneje je na drugi strani po podaji Raula Meirelesa vrata Julia Césarja z voleja zgrešil Tiago.

Za igralca tekme ste izbrali Cristiana Ronalda (Portugalska), ki je prejel 37 odstotkov vseh glasov.


Juan ostal na zelenici

V 24. minuti je brazilski branilec Juan zadnji v obrambni liniji igral z roko, vendar si za potezo ni prislužil izključitve, temveč "le" rumeni karton. To je zelo razjezilo portugalskega branilca Dudo, ki je zaradi ugovarjanja nemudoma prejel karton iste barve.

Eduardo preprečil brazilsko vodstvo
Brazilci so proti koncu prvega polčasa ostreje pritisnili na nasprotnika in si priigrali dve lepi priložnosti. Pri prvi je odlično posredoval vratar Eduardo, ki je žogo po strelu Nilmarja z zadnjimi močmi poslal v vratnico, drugo pa je po izvrstnem predložku Maicona zapravil Luis Fabiano.

Ste zamudili tekmo? Oglejte si jo v posnetku: 1. polčas, 2. polčas.


Uspavanka v drugem polčasu

V nadaljevanju je raven igre iz prvega polčasa močno padla. Obe ekipi sta v obrambi igrali trdno in nista puščali veliko praznega prostora. Še najlepša priložnost v drugem polčasu se je ponudila Meirelesu, ki je po prodoru Cristiana Ronalda in posredovanju Lucia iz neposredne bližine zgrešil prazna vrata.

Oglejte si tabelo izločilnih bojev.


V izdihljajih tekme dve priložnosti
V 91. minuti se je znova izkazal Eduardo, ki je ubranil nevarno odbito žogo po strelu Ramiresa, že dve minuti pozneje se je moral na drugi strani izkazati Cesar. Po napaki Juana je do žoge prišel Danny, ki pa je mu ni uspelo ukrotiti, tako da je še zadnja (prava) priložnost na tekmi splavala po vodi.

SKUPINA G

PORTUGALSKA - BRAZILIJA 0:0
62.712 gledalcev

Začetni postavi:

Portugalska: Eduardo, Duda ( 54./Simao), Alves, Carvalho, Pepe ( 64./Mendes), Coentrao , Danny, Meireles ( 84./Veloso), Tiago , R. Costa, Ronaldo.

Brazilija: Cesar, Maicon, Lucio, Juan , Bastos, Melo ( 44./Josue), Silva, Alves, Baptista ( 82./Ramires), Nilmar, Fabiano ( 85./Grafite).

Sodnik: Benito ARCHUNDIA (Mehika)

Nelspruit:
SLONOKOŠČENA O. - S. KOREJA 3:0 (2:0)
Yaya Toure 14., Romaric 20., S. Kalou 82.

Lestvica:
BRAZILIJA 3 2 1 0 5:2 7
PORTUGALSKA 3 1 2 0 7:0 5
SLONOKOŠČENA O. 3 1 1 1 4:3 4
SEVERNA KOREJA 3 0 0 3 1:12 0