Gareth Barry je sicer opravil prvi trening po poškodbi, a do sobotne tekme z ZDA še ne bo pripravljen za igro. Foto: EPA
Gareth Barry je sicer opravil prvi trening po poškodbi, a do sobotne tekme z ZDA še ne bo pripravljen za igro. Foto: EPA
Danska reprezentanca
Zaradi bolezni so Danci za nekaj časa ostali brez 60-letnega Mortena Olsona. Foto: EPA
Australija med treningom
Luže ob robu neravnega igrišča in premehka podlaga sta pregnala Avstralce v začetno pripravljalno bazo. Foto: EPA

29-letniku želi medicinska ekipa angleške reprezentance dati več časa za rehabilitacijo. Barry, nogometaš Manchester Cityja, se je 4. junija v Rustenburgu sicer že priključil treningom izbrane vrste. A pojavil se je nov zdravstveni problem - James Milner je izpustil torkov trening zaradi vročine.

Anglija na SP-ju igra v skupini C skupaj z ZDA, Alžirijo in Slovenijo, s katero se bo pomerila 23. junija v Port Elizabethu.

Danski selektor obležal
Trener danske nogometne reprezentance Morten Olsen je ostal v postelji zaradi virusne infekcije; po prvih poročilih je ostala reprezentanca zdrava. Treninge je zato vodil njegov pomočnik Peter Bonde.

Utrujeni Abidal
Francoski branilec Eric Abidal je moral zaradi utrujenosti in bolečin v mišicah izpustiti trening "galskih petelinov". Selektor Francije Raymond Domenech ima veliko težav z zdravjem obrambih igralcev, saj ni povsem pripravljen niti William Gallas. Omenjeni dvojec bi moral sestavljati osrednji branilski par svetovnih podprvakov.

Smrad pregnal "kivije"
Prvi trening Nove Zelandije v Južni Afriki se je končal na nenavaden način, saj so ga morali prekiniti zaradi neznosnega smradu in smoga na igrišču. Stadion Sinabe leži v Daveytonu, ki je 40 km oddaljen od Johannesburga, poleg barakarskega naselja, kjer se revni prebivalci med zimo ogrevajo s parafinom in lesom. Smrdeči smog je povzročil kar nekaj težav z dihanjem, zaradi česar so se "kiviji" predčasno vrnili v hotel.

Hamšik manjkal, Škrtel zdrav
Težave imajo tudi Slovaki, prvi tekmeci Novozelandcev, saj zvezdnik Marek Hamšik zaradi neznanih težav v ponedeljek ni treniral. Bolj vesela novica za Slovake je, da je šlo pri sobotni poškodbi Martina Škrtela le za udarec. Branilec Liverpoola bo tako lahko zaigral na torkovi tekmi v Rustenburgu.

Avstralci se vračajo v šolo
Novozelandski sosedje Avstralci so prav tako naleteli na težave - zaradi neustreznega igriša v Ruimsigu v okolici Johannesburga. Fifa je "socceroosom" dovolila, da se preselijo nazaj v srednješolski kompleks, kjer so že vadili 10 dni. Igrišče v Ruimsigu naj bi bilo zelo grbinasto, travnata podlaga pa se trga v velikih kosih.

Grki brez stebra obrambe
Grčija na prvi tekmi v skupini B proti Južni Koreji ne bo mogla računati na osrednjega branilca Vangelisa Morasa. 193 cm visoki branilec Bologna se je v zadnjem času prebil v začetno postavo izbrancev Otta Rehhagla in je tvoril s Socratisom Papastathopoulosom navezo poimenovano "dvojčka".