Kandidati so morali pokazati znanje v izvajanju prostih strelov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kandidati so morali pokazati znanje v izvajanju prostih strelov. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kdo gre v Afriko? - četrti del

V taboru Juga sta bila kandidata za izpad Janž in Matjaž. Janž je pošteno ugotovil, da mu ta dan nič ni uspevalo: "Kot bi rekel naš nogometaš - ta noč ni bila moj dan. Zaslužim si, da sem na seznamu za izpad!". Vseeno je Janž ostal v igri, saj so sotekmovalci izločili Matjaža. Verjetno je Janža rešila njegova simpatičnost in zgovornost.

Severnjaki niso imeli težav s tem, koga se znebiti. Harisu so soglasno zamerili neresnost, saj je krepko zamudil na trening.

Streljali s 40 metrov
Tekmovalci se bojujejo za nastop na finalni tekmi, ki bo 5. junija, tam pa si bosta dva prislužila vozovnico za ogled tekme svetovnega prvenstva v Južni Afriki. Tokrat so morali med drugim pokazati sposobnosti v izvajanju prostih strelov in v streljanju na gol s 40 metrov. Ob tem je spomin ušel h generaciji, ki je Sloveniji priborila nastop na evropskem prvenstvu 2000 in svetovnem prvenstvu 2002. Le kdo se ne spomni Zahovičevega zadetka v zadnjih trenutkih tekme proti Jugoslaviji za remi 1:1 in zlasti Ačimovičevega gola proti Ukrajini s sredine igrišča? Oba posnetka smo lahko v oddaji še enkrat podoživeli ...

Pri južnjakih je si je za svoje spretnosti Blaž prislužil mesto kapetana, s čimer v naslednjem krogu ne more izpasti. Sever je za kapetana izbral Žana.

Na obisku Djuranovič in Galič
Od nekdanjih nogometnih asov sta oba tabora tokrat obiskala Dejan Djuranovič in Marinko Galič, znane Slovence pa sta zastopala raper Zlatko in country pevec Pidži. Zlatko je v taboru Juga opravljal vlogo vratarja in precej resno vzel svojo vlogo, saj ga je redko kdo preigral.

Žirija je ocenjevala tudi proslavljanje zadetkov. Tadej je posnemal španskega napadalca Raula in po zadetku poljubil prstan. Špela je zaplesala užičko kolo, Janez je imitiral smučarske skakalce in izvedel telemark.

Humanitarni resničnostni šov Kdo gre v Afriko je na TV Slovenija na sporedu vsak četrtek in petek ob 20. uri. Kandidati se potegujejo za nastop na finalni tekmi 5. junija ter za dve vozovnici za ogled tekem svetovnega prvenstva v Južni Afriki.

Kdo gre v Afriko? - četrti del