John Terry je hitro pomiril angleško javnost. Foto: Reuters
John Terry je hitro pomiril angleško javnost. Foto: Reuters

Na spletni strani Chelseaja, ki se bo v soboto na Wembleyju pomeril s Portsmouthom, so zapisali, da je Terry po udarcu na treningu odšel v bolnišnico, kjer so mu natančneje pregledali desno nogo. Ob odhodu iz pripravljalnega centra v Cobhamu je postavni branilec lahko hodil, a je imel na nogi zaščitni čevelj, kar je zavedlo angleške novinarje. Ti so že ugibali, da bi si lahko poškodoval kost v nartu.
"Dobil sem le manjši udarec. Ker pa je pred nami tako pomembna tekma, je bilo prav, da si nadenem zaščitni čevelj in se odpravim na preiskave. Te so pokazale, da ni nič zlomljeno. Upam, da bom v četrtek ali najpozneje v petek znova treniral, v soboto pa seveda igral v finalu," je javnost pomiril 29-letni Terry, eden ključnih členov angleške reprezentance, ki se bo na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki v skupini C pomerila tudi s Slovenijo.
Capello si je oddahnil
Selektorju Fabiu Capellu, ki je v torek objavil širši seznam kandidatov za nastop na SP-ju, večje skrbi povzroča nekaj drugih nogometašev. Vezist Gareth Barry ima poškodovan gleženj in ne bo mogel brcati žoge najmanj tri tedne, veliko težav pa je imel v zadnjih tednih tudi Rooney. Od branilcev je Rio Ferdinand zaradi bolečin v hrbtu in mečih izpustil večji del sezone, članu Tottenhama Ledleyju Kingu pa nagaja koleno.
Angleži, ki so marca zaradi strgane ahilove tetive ostali brez Beckhama, se bodo na svetovno prvenstvo pripravljali v Irdningu na avstrijskem Štajerskem.