Zmagovalec Raf je namenil celo pismo Michelu Platiniju in Seppu Blatterju. Foto: EPA
Zmagovalec Raf je namenil celo pismo Michelu Platiniju in Seppu Blatterju. Foto: EPA
Duda
Duda je le eden izmed nogometašev, katerega priimek je mogoče najti v zapisu uporabnika 3raca. Foto: Reuters
Španija, svetovni prvak 2010
Grugar ni navijal za poznejše prvake Špance. Foto: Reuters

Od začetka natečaja 13. maja in do konca 11. julija ste na temo (z ustreznim zaznamkom) 19. svetovnega prvenstva objavili 90 blogov, zato je bilo izbrati 10 najboljših zelo težko. Vseeno smo MMC-jevo blogersko sfero prečesali čez in čez ter za najboljši blog izbrali zapis, ki ga je objavil Rafael Zupančič - Raf, socialni inovator, borec proti diskriminaciji in tudi sicer eden najbolj spoštovanih blogerjev na portalu rtvslo.si.

Zmagovalec natečaja pisal tudi Platiniju
Raf, ki je med prvenstvom napisal rekordno število blogov (23) med vsemi sodelujočimi, je po koncu predtekmovanja v skupini C objavil tudi javno pismo, ki ga je namenil predsednikoma največjih svetovnih nogometnih zvez, Michelu Platiniju in Seppu Blatterju. Vse skupaj je sprožil zadnji sodnikov žvižg na tekmi Slovenija - Anglija, ko je sončna stran Alp že slavila uvrstitev med najboljših 16. Vsi se dobro spomnimo zadetka Landona Donovana proti Alžiriji nekaj trenutkov po končani tekmi v Port Elizabethu, ki je strl slovenska srca. Predsednikoma je, v želji, da se takšne "tragedije" ne bi več ponovile, ponudil tudi rešitev: ob vsaki prekinitvi naj se čas ustavi, tako da bo nogometna tekma potekala brez sodnikovih podaljškov in vselej točno 90 minut.

Kako so navijali za Slovenijo?
Zanimivi so bili tudi preostali blogi, med katerimi zagotovo izstopa zapis 3raca, ki se je v opisu navijanja za Slovenijo poigraval z imeni nogometašev. "Domov grede, je Milijaš baje najprej prepričeval in prepričal Kačarja, da ne bi šla peš?!!!, temveč bi tekla?!!! in to KROOS (NEM). Takoj po startu sta oba hkrati pristala v obcestnem CANALES (HON), z delovno diagnozo: PADALINO (ŠVI). Ostala druščina, ki je za vsak slučaj bila za njima, je hipoma ugotovila, da gre za prepovedan položaj," je med drugim zapisal 3rac. Marjetica je objavila zapis o nogometu skozi ženske oči (odpotovala je tudi v Južno Afriko, op. a.), medtem ko je Grugar razložil, zakaj ni navijal za poznejše svetovne prvake Špance.

Za nagrade se je bilo vredno potruditi
Deset najboljših blogov bo seveda tudi ustrezno nagrajenih. Za najboljši blog bo Rafael Zupančič prejel dres slovenske nogometne reprezentance, drugouvrščeni 3rac dres brazilske, tretjeuvrščeni LOOK pa dres portugalske izbrane vrste. Preostalih sedem bo prejelo knjigo nogometnega strokovnjaka Juana Vasleta z naslovom "Ustavite svet - mundial je tu!" Nagrajencem iskreno čestitamo in jim v prihodnosti želimo čim več dobrih blogov.

KONČNI VRSTNI RED:

1. RAF - Danes se končuje nogometni ples v Južni Afriki
2. 3rac - Kako smo navijali za Slovenijo?
3. LOOK - Banana banana
4. PeMa - Slovenska nogometna reprezentanca včeraj in danes
5. opusdei - Strokovnjaki
6. marjetica - Vročica pred začetkom SP v Afriki skozi ženske oči...
7. okroglazoga - Le nebo je še nad nami
8. telebajsek97 - Kaj bi šele bilo, če bi postali svetovni prvaki???
9. jakosol - (S)top 11
10. Grugar - Zakaj ne navijam za Španijo?

Nagrajeno deseterico naprošamo, da naj pogledajo svoje spletne nabiralnike in zasebna sporočila oz. naj nam sporočijo svoj poštni naslov, da Vam lahko pošljemo zaslužene nagrade.