Andres Vombergar in Luka Zahović na treningu v La Cali. Foto: NZS
Andres Vombergar in Luka Zahović na treningu v La Cali. Foto: NZS
Sorodna novica Foto: Kekova reprezentanca Prve lige se poti v Španiji

Kot pravi napadalec Maribora Luka Zahović, za zdaj še ne vedo točno, kaj naj pričakujejo od tekmecev. "Verjetno ne bodo fizično zelo močni, bodo pa mogoče hitri, agresivni ... Mogoče se motim. Trener Igor Benedejčič je šel pogledat njihovo tekmo in nam bo danes ali jutri več povedal o njih," je pojasnil Zahović.

Kek: Po sedmih treningih bo tekma s Kitajci nagrada

Za izbrano vrsto pod vodstvom Matjaža Keka so štirje treningi. "Priprave so super, vreme je lepo, razmere so dobre, treningi kakovostni," je našteval mariborski napadalec in dodal, da je pod Kekom malce drugače kot pod prejšnjimi selektorji.

"Vsak trener ima svoje ideje, v kratkem času, kolikor smo skupaj, smo že začeli malo pripravljati taktiko. Upamo, da se bomo čim bolje predstavili na četrtkovi tekmi," meni Zahović in dodaja, da Kek od njih zahteva "ogromno energije in zbranosti v igri".

Sorodna novica Kek: Upam, da bom iz te akcije dobil kakšno novo ime za kvalifikacije

Svoja razmišljanja je predstavil tudi Rudi Požeg Vancaš: "Mogoče imamo zdaj malo težke noge, ker smo po premoru začeli priprave, a mislim, da imamo tako veliko željo dobro odigrati tekmo proti Kitajski, da pozabimo na vse to. Glede na to, kar smo prikazali na treningih, se nimamo česa bati. Dobro moramo igrati v obrambi in mislim, da lahko iztržimo dober izid."

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v Marbelli na sporedu v četrtek ob 17. uri.

Pogovor z Matjažem Kekom na pripravah v Marbelli