Tri eksplozivna telesa so eksplodirala v bližini avtobusa, s katerim so se nogometaši Borussie peljali na tekmo. Kdo je podtaknil eksplozije, še ni znano. Foto: Reuters
Tri eksplozivna telesa so eksplodirala v bližini avtobusa, s katerim so se nogometaši Borussie peljali na tekmo. Kdo je podtaknil eksplozije, še ni znano. Foto: Reuters
Napad na nogometaše Borussie

Tri eksplozije so odjeknile okoli 19. ure v neposredni bližini avtobusa, ki je peljal igralce na stadion Westfalen. Na avtobusu so popokala stekla, branilec Marc Bartra je bil lažje ranjen in odpeljan v bolnišnico, ker je zaradi poškodbe roke potreboval kirurško pomoč.
Po poročanju policije so bila eksplozivna telesa skrita v živi meji v neposredni bližini hotela, od koder so se nogometaši odpravili na tekmo. Na kraju dogodka so našli pismo, katerega vsebino intenzivno preverjajo.

Nogometaši so po eksploziji prestopili v nov avtobus, da bi odšli na stadion. Po odpovedi tekme so ostali v bližini hotela, že pred 21. uro pa so se odpravili domov. Iz kluba so sporočili, da so bili igralci po napadu pretreseni. Bojijo se, ali se bodo psihično uspeli pripraviti na sredni dvoboj.

Policija: Ni znakov, da bi šlo za teroristični napad
Policija, ki je hitro zaprla širšo okolico območja, kjer so odjeknile eksplozije, in ga podrobno pregledala z letalnikom, je takoj pozvala ljudi, naj ne širijo govoric in špekulacij ter ohranijo mirno kri, saj so razlogi za eksplozije za zdaj neznani. Policija ni našla znakov, da bi šlo za teroristični napad.

Uradno je potrdila le, da so bila poškodovana stekla na avtobusu ter da so ranjenega nogometaša prepeljali v bolnišnico. Tudi navijači iz varnostnih razlogov takoj po odpovedi tekme niso smeli zapustiti stadiona, ampak šele dobre pol ure kasneje.

LIGA PRVAKOV

ČETRTFINALE, prva tekma

Odpovedano zaradi eksplozije. Tekma bo v sredo ob 18.45.
BORUSSIA (D) - MONACO

Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Weigl, Dembele, Kagava, Guerreiro, Pulisic, Aubameyang.

Monaco: Subašić, Toure, Glik, Jemerson, Mendy, Fabinho, Joao Moutinho, Bernardo Silva, Lemar, Mbappe, Falcao.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Povratna tekma bo 19. aprila.

Napad na nogometaše Borussie