Angel Di Maria in Cristiano Ronaldo sta bila soigralca pri Realu iz Madrida. Foto: EPA
Angel Di Maria in Cristiano Ronaldo sta bila soigralca pri Realu iz Madrida. Foto: EPA

Cristiano si zagotovo želi biti v PSG-ju, a vodstvo se je pač odločilo za Messija, in to je bila zelo dobra poteza.

Angel Di Maria

33-letni nogometaš iz Rosaria, Messijevega rojstnega mesta, je član PSG-ja vse od leta 2015. Predtem je v Evropi igral za Benfico, Real Madrid in Manchester United.

S PSG-jem je v Franciji osvojil številne lovorike, a tako želene Lige prvakov pač ne. Zelo blizu je bil v predprejšnji sezoni, kjer pa so morali Parižani v finalu priznati premoč Bayernu (1:0).

Messiju ni para
Toda po številnih poletnih okrepitvah je PSG letos glavni kandidat za evropski naslov. "Cilj pred vsako sezono je osvojitev Lige prvakov. Zdaj imamo v ekipi Messija in storiti moramo vse, da nam uspe. Naloga bo težka, a imamo dobro ekipo in odlične trenerje, vsak ve, kaj mora storiti," je povedal Di Maria in o Messiju, s katerim bo končno lahko zaigral tudi v klubu, dodal: "Zelo rad igram z njim. Če stečeš v napad, te bo našel z natančno podajo, žoga se bo naenkrat pojavila pred nogami. Z njim sem zgradil zelo dober odnos, tako na igrišču kot tudi zunaj njega. Zelo lahko je igrati z njim. Je z drugega planeta."

Lionel Messi in Angel Di Maria sta dobra prijatelja. Foto: EPA
Lionel Messi in Angel Di Maria sta dobra prijatelja. Foto: EPA

Zelo rad igram z njim. Če stečeš v napad, te bo našel z natančno podajo, žoga se bo naenkrat pojavila pred nogami. Z njim sem zgradil zelo dober odnos, tako na igrišču kot tudi zunaj njega.

Angel Di Maria

Nadaljeval je: "Igral sem s Cristianom, Neymarjem, Mbappejem, Rooneyjem, Van Persiejem, Ibrahimovićem, Benzemajem, Baleom. Iskreno povedano, Messiju ni para. Vsako leto je boljši. Z igralci, ki jih imamo zdaj pri PSG-ju, bo raven nogometa le še višja. V ekipi je veliko talenta, trener ima sladke skrbi pri sestavljanju ekipe."

Messi in Di Maria sta letos Argentini prinesla prvi naslov južnoameriškega prvaka po letu 1993. Foto: EPA
Messi in Di Maria sta letos Argentini prinesla prvi naslov južnoameriškega prvaka po letu 1993. Foto: EPA

Tudi CR7 v PSG?
Po odhodu iz Reala želi Ligo prvakov z Juventusom osvojiti tudi Cristiano Ronaldo. Portugalski superzvezdnik je v prvi sezoni v Torinu moral premoč priznati Ajaxu v četrtfinalu, leto pozneje je evropske nastope končal v osmini finala proti Portu. "Cristiano bi se najraje kar ubil, ker ga ni tukaj. Količina in kakovost izjemnih igralcev, ki jih imamo v Parizu, je nekaj posebnega. To se ne zgodi pogosto. Dobri igralci bodo vedno želeli igrati z najboljšimi. Cristiano si zagotovo želi biti v PSG-ju, a vodstvo se je pač odločilo za Messija, in to je bila zelo dobra poteza," je še povedal Di Maria. Ronaldu se pogodba z Juventusom sicer izteče prihodnje poletje.

Neymar in di Maria privabila Messija v Pariz