Derbi v Parizu je z 1:0 dobil Marseille. Foto: EPA
Derbi v Parizu je z 1:0 dobil Marseille. Foto: EPA

Ta konec tedna bo Argentinec proti Reimsu še lahko igral, proti Angersu, Nimesu, Dijonu in Nantesu pa Parižani nanj ne bodo mogli računati. Di Maria je bil eden od sedmih igralcev PSG-ja, ki so bili pred sezono pozitivni na koronavirus.

V času najstrožjih varnostnih in higienskih ukrepov je na francoskem derbiju pljunil branilca Marseilla Alvara Gonzaleza. Sodnik se na podlagi ogleda z videopomočnikom ni odločil za kazen, so pa po pritožbi Marseilla igralca vzeli pod drobnogled disciplinski sodniki in ga naknadno kaznovali z izključitvijo, ki bo veljala za štiri prvenstvene tekme.

Gonzalez je bil sicer vpleten v drugo veliko preiskavo, saj so ga igralci PSG-ja na čelu z Neymarjem obtožili rasizma. Vodstvo lige je sporočilo, da bo 30. septembra preučilo spis v povezavi z Neymarjem in Gonzalezom.

Dogajanje na igrišču je eksplodiralo s splošnim prerivanjem ob koncu tekme. Glavni sodnik je pokazal rdeči karton petim igralcem. V sodnikovem dodatku so morali predčasno v slačilnico Neymar, Leandro Paredes in Layvin Kurzawa iz PSG-ja ter igralca Marseilla Jordan Amavi in Dario Benedetto.

Ko je Neymar zapustil igrišče, je četrti uradni osebi na tekmi povedal, da je slišal rasistični komentar. Brazilski napadalec je pozneje na družbenih omrežjih objavil, da obžaluje le to, da španskega branilca ni udaril v obraz. Gonzalez je zanikal kakršno koli kršitev. Iz Marseilla pa so prišle informacije, da posedujejo obremenilne dokaze tudi proti Neymarju.