Messi je prejšnjo nedeljo po porazu proti Lorientu (1:3) brez dovoljenja kluba odpotoval v Savdsko Arabijo, za katero opravlja vlogo ambasadorja. Foto: EPA
Messi je prejšnjo nedeljo po porazu proti Lorientu (1:3) brez dovoljenja kluba odpotoval v Savdsko Arabijo, za katero opravlja vlogo ambasadorja. Foto: EPA
Sorodna novica Messi morda že odigral zadnjo tekmo za PSG; bo sledil Ronaldu?

"Žal mi je za to, kar sem storil. Res sem bil prepričan, da bomo imeli tako kot v prejšnjih tednih dan odmora. Potem ko sem prej lahko odpovedal izlet v Savdsko Arabijo, tega tokrat nisem mogel storiti. Zdaj bom počakal, kako se bo odločil klub," je Messi povedal v videosporočilu, ki ga je objavil na Instagramu.

Paris Saint-Germain je Messija suspendiral za dva tedna, saj je v Savdsko Arabijo odpotoval brez dovoljenja. Trener PSG-ja Christophe Galtier je igralcem napovedal, da bodo ob zmagi nad Lorientom imeli dva prosta dneva, ob porazu pa bodo morali v ponedeljek trenirati. Messi naj bi na klub pred tekmo naslovil prošnjo za odsotnost, ta pa mu je odgovoril, da lahko odpotuje, če bo ekipa v nedeljo osvojila najmanj točko. Argentinec je po porazu nato vseeno odpotoval v Savdsko Arabijo.

Messijeva epizoda pri francoskih prvakih se zelo verjetno končuje, The Telegraph zatrjuje, da se Argentinec pogaja za prestop v savdski klub Al Hilal.

Potem ko je PSG izpadel iz Lige prvakov (izločil ga je Bayern) in domačega pokala, tudi v prvenstvu ni najbolj prepričljiv, a ima na vrhu lestvice vendarle pet točk prednosti pred prvim zasledovalcem Marseillem. Navijači so vse bolj nezadovoljni, v sredo so protestirali tudi pred hišo Brazilca Neymarja (zaradi poškodbe je že končal sezono) in ga pozvali, naj zapusti klub.