Neymar je brez dlake na jeziku odgovoril svojim kritikom. Foto: EPA
Neymar je brez dlake na jeziku odgovoril svojim kritikom. Foto: EPA

"Zaslužim si nekaj več spoštovanja. Vedno poslušam ali berem, kako mi je vseeno, kako sem to, kako sem ono in kako ne znam paziti nase. Vprašam vas, kako sem lahko že 12 let v samem vrhu svetovnega nogometa, če ne bi pazil nase? Tega se nihče ne vpraša," je uvodoma dejal 29-letnik.

Ta je v preteklosti večkrat polnil strani tabloidov, ki so objavljali različne zgodbe, tudi lažne. Na njegov račun je letelo veliko obtožb, da nogometa ne jemlje resno, še posebej ko so ga zagledali na kakšni zabavi po ne prav prepričljivi predstavi oziroma slabemu rezultatu njegovega moštva.

Zabava se, ko mu čas to dopušča
"Verjemite mi, da vem, kako poskrbeti zase. Ob sebi imam tako rekoč 24 ur na dan osebnega trenerja. Zakaj? Ne vem, kar tako, mar ne? Kar pa zadeva moje ponočevanje, pa lahko potrdim, da se udeležujem zabav le, ko mi čas to dopušča in ko vem, da mi naslednji dan ne bo treba trenirati ali odigrati tekme. To se ne bo spremenilo. V čem je sploh težava? Soditi bi me morali po tem, kaj pokažem na zelenici, in ne, kaj se dogaja v mojem zasebnem življenju," je odgovoril kritikom, ki so na uvodu nove sezone večkrat namignili na slab(š)o telesno pripravljenost. Tudi zaradi nezdravega načina življenja.

Z Mbappejem in Messijem se vse bolje razume
Obenem je napadalec, ki je za Parižane od leta 2017, ko je prestopil iz Barcelone, na 124 tekmah zadel 88 golov, poudaril, da želi vedno zmagati. Na vsaki tekmi da vse od sebe, ob tem pa naredi tudi kakšno napako, je priznal. "V Parizu smo sestavili ekipo, ki lahko doseže zelo veliko. Poskrbeti pa moramo, da bomo skozi vso sezono držali skupaj in si na zelenici nenehno pomagali," je še povedal in o kemiji med sabo, Kylianom Mbappejem in Lionelom Messijem. "Iz tekme v tekmo se na igrišču bolje razumemo in imamo vse, da izpeljemo odlično sezono in osvojimo kopico lovorik."

PSG po 11 odigranih krogih vodi v francoskem prvenstvu, kjer ima na vrhu sedem točk naskoka pred drugouvrščenim Lensom. V Ligi prvakov vodijo v svoji skupini, kjer imajo po treh odigranih tekmah točko naskoka pred Manchester Cityjem in tri točke prednosti pred Bruggeem.