Ko je kazalo, da je preživel krizo, je Tuchel dobil odpoved. Foto: Reuters
Ko je kazalo, da je preživel krizo, je Tuchel dobil odpoved. Foto: Reuters

47-letni Tuchel je na klop serijskih francoskih prvakov sedel maja leta 2018 z nalogo, da Parižane popelje na vrh Evrope. V prvi sezoni mu je v osmini finala spodrsnilo proti Manchester Unitedu, v drugi pa je PSG na zaključnem turnirju na Portugalskem popeljal do finala, v katerem je bil boljši Bayern.

Nemec se je v tej sezoni znašel pod pritiskom, a se je PSG-ju kljub uvodnemu porazu v skupini proti Manchester Unitedu in nato še proti Leipzigu, uspelo prebiti v izločilne boje v Ligi prvakov.

V prvenstvu so Parižani doživeli štiri poraze in za točko zaostajajo za Lyonom in Lillom. L'Equipe poroča, da je bil za trenerja usoden poraz z vodilnim Lyonom v domačem prvenstvu 13. decembra (0:1), teden dni pozneje pa je PSG remiziral brez golov na gostovanju v Lillu.

Tuchel je bil odstavljen manj kot 12 ur po prvenstveni zmagi nad Strasbourgom (4:0). Pogodbo je imel do junija 2021.

Pochettino je nazadnje vodil Tottenham. Odpustili so ga novembra lani. 48-letni Argentinec je bil na klopi Londončanov od leta 2014. Največji uspeh je dosegel maja lani, ko je Totenham popeljal v finale Lige prvakov. Tam je moral priznati premoč Liverpoolu. Tottenham je leta 2017 s 85 točkami osvojil drugo mesto v angleški Premier ligi, kar je bila najvišja uvrstitev Spursov v zadnjih 54 letih.

PSG se bo v osmini finala Lige prvakov februarja pomeril z Barcelono.