Thomas Tuchel se je pred prihodom k PSG-ju izkazal na klopi dortmundske Borussie in Mainza. Foto: Reuters
Thomas Tuchel se je pred prihodom k PSG-ju izkazal na klopi dortmundske Borussie in Mainza. Foto: Reuters

"Po temeljiti analizi športnega dela se je Paris Saint-Germain odločil za prekinitev pogodbe s Thomasom Tuchlom," so zapisali na spletni strani francoskega prvaka. 47-letni Nemec je v Pariz prišel maja leta 2018, ko je zamenjal Španca Unaija Emeryja. Pred tem je vodil Borussio Dortmund in Mainz. Na klopi Parižanov je na 127 tekmah 95-krat zmagal in 12-krat remiziral. Neuresničljiva želja Parižanov ostaja Liga prvakov, v kateri so avgusta klonili v finalu pred Bayernom.

Tuchel je v sredo v intervjuju za Sport 1 kritiziral del vodstva kluba, a so v klubu zagotovili, da je bila odločitev sprejeta že pred tem. V času svojega službovanja je imel Nemec po poročanju francoskih medijev večkrat nesoglasja s prvim zvezdnikom ekipe Neymarjem. Ekipo naj bi v kratkem prevzel Pochettino, nekdanji trener Tottenhama, Southamptona in Espanyola, poroča francoski časopis L'Equipe.

Italijan Massimilano Allegri je po njihovih informacijah zahteval previsoko plačo. Parižani na lestvici francoskega prvenstva zasedajo tretje mesto, točko za vodilnim Lyonom. V Ligi prvakov so se uvrstili v osmino finala, kjer jih čaka Barcelona.