Gennaro Gattuso je dobil priložnost tudi pri velikih evropskih klubih v preteklih letih. Foto: EPA
Gennaro Gattuso je dobil priložnost tudi pri velikih evropskih klubih v preteklih letih. Foto: EPA

Gattuso je osvojil številne lovorike, največje so naslov svetovnega prvaka z Italijo leta 2006 in dve Ligi prvakov z Milanom (2003 in 2007). Med letoma 1999 in 2012 je pustil neizbrisen pečat na San Siru. Za Milan je odigral 335 tekem v Serie A in dosegel devet zadetkov.

Trenersko kariero je začel v Sionu, nadaljeval pa v Palermu, Kreti, Pisi, Milanu, Napoliju, Fiorentini, Valencii in Marseillu.

"S svojim slogom igre, velike borbenosti in nepopustljivosti je postal ikona svetovnega nogometa. Imel je zmagovito mentaliteto," so zapisali pri Hajduku.

Hajduk spomladi popolnoma popustil
Splitčani so blesteli v jesenskem delu hrvaškega prvenstva, ko so dvakrat premagali zagrebški Dinamo. Zagotovili so si pet točk naskoka, a v spomladanskem delu so popolnoma popustili. Izgubili so prvenstveni in pokalni derbi proti Dinamu na Poljudu z 0:1. Na koncu so za Zagrebčani zaostali kar 14 točk, prehitela jih je tudi Rijeka.

V prihodnji sezoni bo minilo že dve desetletji od zadnjega naslova hrvaškega prvaka. Hajduk je bil šestkrat hrvaški prvak, pokal pa je osvojil osemkrat. V Jugoslaviji je bil državni prvak devetkrat, zadnjič leta 1979.