Gerrard je priznal, da ga mika vrnitev v Liverpool. Foto: Reuters
Gerrard je priznal, da ga mika vrnitev v Liverpool. Foto: Reuters

Rangersi imajo štiri kroge pred koncem prvenstva 92 točk oziroma kar 20 več od Celtica. Modri imajo najboljši napad in obrambo lige, s tem seveda tudi najboljšo razliko v zadetkih, na 34 tekmah so le petkrat remizirali, na preostalih tekmah pa so pospravili vse tri točke. S tem so prekinili serijo devetih naslovov Celtica.

Sorodna novica Glasgow po desetih letih znova obarvan modro - trenerski prvenec Gerrarda

V Liverpoolu začel trenersko pot
Klub tretjo sezono vodi Steven Gerrard, ki ima ogromno igralskih izkušenj, saj je bil dolga leta srce in duša Liverpoola. Tam je v mlajših selekcijah tudi začel trenersko kariero, 1. junija 2018 pa je sprejel izziv v podobi škotskega velikana.

Dalglish ni presenečen
Njegovo trenersko kariero je pod drobnogled vzel Kenny Dalglish, še en velikan Liverpoola, ki je blestel tako na zelenici kot trenerski klopi. "Ne, nikakor me ni šokiralo, da je tudi kot trener tako uspešen," je Dalglish za BBC komentiral Gerrardovo trenersko delo.

Upravičil pričakovanja navijačev
"Vedno se mi je zdelo, da bo uspešen, kjer koli bo deloval. Ko je odšel k Rangersom, je vedel, kaj ga čaka, kakšna so pričakovanja številnih navijačev. Izkoristil je svojo priložnost, dovolj je pogumen, zanj se je vse izteklo idealno," je ocenil Dalglish, ki je prejšnji mesec dopolnil 70 let.

Klopp ima letos v Liverpoolu veliko težav s poškodbami. Foto: Reuters
Klopp ima letos v Liverpoolu veliko težav s poškodbami. Foto: Reuters

Oba s Kloppom imata pogodbo do 2024
Gerrard je po naslovu škotskega prvaka odkrito priznal, da ga v prihodnosti mika, da bi se v Liverpool vrnil kot trener. Sam ima sicer z Rangersi pogodbo do leta 2024, kar tudi velja za Jürgena Kloppa, ki je z Liverpoolom osvojil tako Ligo prvakov kot prekinil desetletja dolg urok državnega prvenstva.

"Verjamem, da si tega želi, a to mesto zdaj ni prosto. Ko se bo to mesto sprostilo, bo Gerrard gotovo med kandidati za trenerja Liverpoola. Na Ibroxu mu je uspelo fantastično delo," je še dodal Dalglish.