Slovenija ima po dolgem času spet tip nogometaša, ki je sposoben zadevati na vsaki tekmi. Foto: EPA
Slovenija ima po dolgem času spet tip nogometaša, ki je sposoben zadevati na vsaki tekmi. Foto: EPA

Na naslednjih štirih tekmah je Slovenija ostala brez poraza, nanizala je tri remije, ključna pa je bila zmaga pred Norveško, ki je vodila večji del skupine. Vikingom je odščipnila kar štiri točke in s tem na neki način krojila tudi razplet skupine, kjer je na koncu slavila Srbija.

Sorodna novica Mojstrovina Šeška v slogu van Bastna in trdna obramba ohranili Slovenijo v Ligi B

Fantastičen gol Šeška
Slovenija je i piko na i postavila v zadnjem krogu, ko je na gostovanju v Solni remizirala proti Švedski (1:1), ki se zdaj seli v ligo C. Edini slovenski gol je sredi prvega polčasa zabil Benjamin Šeško in poskrbel, da o njem spet govori pol Evrope.

Podal je Stojanović
19-letni napadalec se je v hitrem protinapadu znašel na levi strani, podal mu je Petar Stojanović, napadalec Salzburga je streljal iz prve in žogo v rahlem lobu spravil mimo nemočnega vratarja Robina Olsena. Šeško je v odlični formi, saj je zabil še na tretji zaporedni reprezentančni tekmi.

Šeškov gol za zgodovino in obstanek v Ligi B

Pa še komentar Boštjana Janežiča v neposrednem prenosu na Valu 202:

Gol je marsikoga spomnil na gol Marca van Bastna, Nizozemec je mojstrovina spisal v finalu evropskega prvenstva 1988. Nekaj podobnega pa smo videli tudi v slovenski reprezentanci, ko je skoraj iz kota zadel Milan Osterc.

Hvalnice dežujejo od vsepovsod
Mnogi so ostali brez besed. Pri francoskem športnem časopisu L'Equipe so zadetek opisali kot veličastni volej, britanski časopisi so ga opisali kot čudežni gol, Šeška pa pri tem predstavili kot poletno tarčo Manchester Uniteda, ki je izgubil dvoboj z Leipzigom. Tudi pri SPORTbiblu so našli vzporednice z van Bastnom.

Žreb bo 9. oktobra
Uefa je potrdila bobne za žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2024. Kroglice se bodo vrtele 9. oktobra v Frankfurtu. Slovenija je pristala v 3. kakovostnem bobnu.

Razdelitev šestih bobnov

Boben 1: Nizozemska, Hrvaška, Španija, Italija, Danska, Portugalska, Belgija, Madžarska, Švica, Poljska.

Boben 2: Francija, Avstrija, Češka, Anglija, Wales, Izrael, Bosna in Hercegovina, Srbija, Škotska, Finska.

Boben 3: Ukrajina, Islandija, Norveška, Slovenija, Irska, Albanija, Črna gora, Romunija, Švedska, Armenija.

Boben 4: Gruzija, Grčija, Turčija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbajdžan, Kosovo, Bolgarija, Ferski otoki, Severna Makedonija.

Boben 5: Slovaška, Severna Irska, Ciper, Belorusija, Litva, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija, Malta.

Boben 6: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

Šeško: Ko napadalcu gre, gre
Najbolj oblegan je bil Šeško