V Gradcu se veselijo dvojne lovorike. Foto: Reuters
V Gradcu se veselijo dvojne lovorike. Foto: Reuters

Sturm je v zadnjem krogu prvenstva severnih sosedov z 2:0 premagal celovško Austrio in za dve točki prehitel serijskega prvaka preteklih let Salzburg, ki je bil s 7:1 boljši od Laska. Horvat je bil podajalec pri prvem zadetku Gradčanov v 69. minuti.

Za Sturm je to prvi naslov po letu 2011, uspešno sezono je kronal tudi s pokalno lovoriko. Sturm je skupaj četrtič postal avstrijski prvak in bo prihodnjo sezono igral v Ligi prvakov. Salzburg bo igral v kvalifikacijah.

Sorodna novica Gorenc Stanković in Horvat s Sturmom stremita k naslovu avstrijskega prvaka

"Ne morem verjeti, to je bila neverjetna sezona, neverjetna tekma, naravnost čudovito. To danes mi pomeni dvojno, saj smo jaz in soigralci za to delali več let," je za agencijo APA povedal Gorenc Stanković.

Horvat je sezono končal s sedmimi zadetki in šestimi podajami, Gorenc Stanković pa je prispeval tri zadetke. Osem golov in štiri podaje je v dresu Tirola dosegel Nik Prelec, skupaj s soigralcem, Sandijem Ogrincem (en gol v sezoni), sta si priigrala obstanek v ligi.

Vsi trije Slovenci igrali v derbiju Aten

V Grčiji je naslov prvaka osvojil solunski Paok, ki je v zadnjem krogu v mestnem derbiju z 1:2 ugnal Aris. Paok je s tem zadržal dve točki prednosti pred branilcem naslova Aekom iz Aten. Za Paok je to četrti naslov državnega prvaka in prvi po letu 2019.

Panathinaikos in Olympiakos sta se v medsebojnem derbiju razšla z 2:2. Olympiakos je končal na tretjem, Panathinaikos pa na četrtem mestu. Za Panathinaikos so na derbiju igrali vsi trije slovenski reprezentanti – Adam Gnezda Čerin, Andraž Šporar in Benjamin Verbič. Gnezda Čerin je igral do 65. minute, Šporar in Verbič pa sta v igro vstopila v 76. minuti.

Šporar je v sezoni prispeval osem golov in podajo, Verbič štiri gole, Gnezda Čerin pa tri gole in dve podaji. Panathinaikos si v ligi ni priigral evropske vozovnice, lahko pa si kvalifikacije za evropsko ligo priigra v pokalu. V finalu se bo 25. maja pomeril z Arisom.