Pep Guardiola ostaja zvest Manchester Cityju. Foto: Reuters
Pep Guardiola ostaja zvest Manchester Cityju. Foto: Reuters

49-letni trener je na klop Cityja sedel leta 2016 in z njim osvojil dve Premier ligi, angleški FA-pokal in trikrat ligaški angleški pokal.

"Skupaj smo dosegli veliko, zabijali gole, zmagovali tekme in osvajali lovorike. Vsi smo zelo ponosni na te uspehe. Za trenerja je nekaj najlepšega, če ima takšno podporo," je za klubsko spletno stran povedal Guardiola.

Pogodba bi se nekdanjemu trenerju Barcelone in Bayerna sicer iztekla po koncu sezone.

Mancehster City je pod Guardiolo zmagal na 181 od 245 tekem. Ob številnih uspehih in lovorikah pa se je klubu izmuznila tista, ki si je bogati arabski lastniki najbolj želijo – Liga prvakov.

Manchester City sezone ni začel najbolje in je na 10. mestu angleškega prvenstva. Številni so ugibali, da se zgodba Guardiole pri Cityju izteka, a očitno ni bilo tako.

"Podaljšanje pogodbe je naraven korak na poti, ki smo si jo zastavili pred leti. Gre za medosebno zaupanje in spoštovanje med njim ter celotnim klubom. Gre tudi za potrditev nogometne strukture in filozofije, ki je bila zgrajena v desetletju, pri kateri je toliko pomagal," je zapisal predsednik Khaldoon Mubarak.