Pep Guardiola Foto: Reuters
Pep Guardiola Foto: Reuters

"Lani po Carigradu sem si rekel, da je konec, ker sem že vse osvojil in ni ničesar več. Toda imam pogodbo, še vedno sem tukaj," je povedal Guardiola, ki ima pogodbo še za eno sezono.

"Včasih sem že malo utrujen, toda pridejo trenutki, ki jih imam rad. Zmagovali smo, delovali dobro z novimi igralci in razmišljal sem, zakaj pa ne bi osvojili še četrtega prvenstva? Tega še nihče ni storil. Zdaj imam spet ta občutek. V soboto je finale FA-pokala. Gary Lineker mi je dejal, da ni še nihče osvojil zaporednih prvenstev in pokalov," je povedal Guardiola.

Sorodna novica Foden z dvema goloma v uvodnih 18 minutah potrdil četrti zaporedni naslov Cityja

Guardiola, ki je na čelu Cityja od leta 2016, je neposreden. "Resničnost je, da sem bližje odhodu po naslednji sezoni. Govoril sem že z vodstvom in občutek je, da bom zdaj ostal. Med sezono se bomo pogovorili, toda osem, devet let ..., bomo videli," je povedal Guardiola.

"Upam, da bodo zdaj igralci uživali dva, tri dni, nato pa se moramo pripraviti za finale FA-pokala," je temo spremenil Guardiola.

Manchester City je bil neporažen v Premier ligi od 6. decembra, ko je nanizal 19 zmag in štiri remije. Katalonec je s Cityjem osvojil šest od zadnjih sedem prvenstev.

"Po številkah ni nihče boljši od nas – rekordi, goli, točke, štirje naslovi zapored ... Če bi prišel jutri in bi mi nekdo rekel, da bom osvojil šest od sedmih prvenstev, bi ga vprašal, ali je nor. Naredili smo nekaj neverjetnega. Pred tem nas je Liverpool priganjal do meje, zdaj nas Arsenal. Rad bi čestital Mikelu Arteti iz vsega srca. Imeli so izjemno sezono in morali smo dati vse od sebe," je Guardiola pohvalil Arsenal, ki je bil v igri vse do zadnjega kroga.

"Poslali so nam sporočilo. Morali bomo vleči prave poteze, ker so mladi in bodo ob nas vrsto let. Dve leti so bili blizu, odločale so malenkosti. Neverjetno sem zadovoljen, da nam je uspelo," je povedal Guardiola.

Odhajajoči trener Liverpoola Jürgen Klopp je povedal, da na mestu Guardiole ne bi nihče osvojil štirih zaporednih naslovov. Guardiola je bil ganjen in blizu solz.

"Pogrešal ga bom, Jürgen je bil res pomemben del mojega življenja. Zaradi njega sem zdaj na višjem trenerskem nivoju. Klopp je izjemno tekmovalen in odličen trener. Proti njemu nisem našel poti, kako jih lahko kaznujem, kot sem to našel pri drugih klubih. Neverjetno se spoštujeva. Hvala za te njegove besede, toda on ve, da so za mano številni, ki so pripomogli temu uspehu. Sam ne bi zmogel," je zaključil Guardiola.