Fabrizio Miccoli je bil z dvema zadetkoma prvi junak Palerma. Foto: EPA
Fabrizio Miccoli je bil z dvema zadetkoma prvi junak Palerma. Foto: EPA
Diego Milito in Diego  Forlan
Tudi Diego Milito je na stadionu Renzo Barbera dosegel dva gola, kar pa ni bilo dovolj niti za točko Interja. Foto: Reuters
Josip Iličić in Walter Samuel
Josip Iličić (levo) je lani prav proti Interju debitiral v Serie A in se že na prvi tekmi vpisal med strelce. Foto: EPA
Davis Mangia
37-letni trener rožnato-črnih Davis Mangia se je ob debiju v prvi ligi veselil sladke zmage. Foto: EPA
Rene Krhin in Valon Behrami
Rene Krhin v dvoboju z Valonom Behramijem na tekmi v Firencah. Foto: EPA
Miguel Veloso
Miguel Veloso je v 6. minuti popeljal Genoo v vodstvo z 1:0 proti Atalanti. Foto: EPA

Na zanimivem in razburljivem srečanju je v 33. minuti najprej zadel Diego Milito, ki je v mrežo preusmeril žogo po strelu Dejana Stankovića z roba kazenskega prostora. Na začetku drugega polčasa je izenačil Fabrizio Miccoli. Milito je v 51. minuti hitro popeljal Inter v novo vodstvo, ko je natančno meril z 11-metrovke, vendar je za odgovor tri minute potreboval tudi Abel Hernandez s četrtim golom na tekmi, potem ko je akcijo začel Iličić.
Kranjčan je imel v 66. minuti priložnost, da bi se tudi sam vpisal med strelce, ko se je sam znašel pred Juliom Cesarjem, vendar je iz njunega dvoboja kot zmagovalec izšel Brazilec. Kmalu zatem je bil zamenjan.
Na 3:2 je bilo tako treba počakati do 86. minute, ko je s prostega strela natančno ob desni Cesarjevi vratnici meril Miccoli. Dve minuti pozneje je rezervist Mauricio Pinilla še enkrat "razparal" mrežo od daleč in razblinil skoraj vse dvome o zmagovalcu. V sodnikovem podaljšku je po lepi globinski podaji Wesleyja Sneijderja končni izid postavil Diego Forlan.

Birsa od zadaj podrl Denisa
Debi v Serie A je popoldne doživel Valter Birsa v dresu Genoe, ki se je na domačem stadionu z 2:2 razšla z Atalanto. Nogometaši iz Bergama so sezono začeli s kaznijo odvzetih šestih točk zaradi vpletenosti v stavniško afero, zato jim na stadionu Marassi niti ni preostalo drugega, kot da "grizejo" od začetka.

Na odmor so odšli s prednostjo 2:1, nato je na začetku drugega polčasa izenačil Giandomenico Mesto. Birsa je na zelenico vstopil v 79. minuti, vendar ni dočakal zadnjega sodnikovega žvižga, saj je v 94. minuti dobil rdeči karton zaradi prekrška od zadaj nad Germanom Denisom. V zadnji minuti je Genoa celo trepetala za zmago, saj so imeli gostje tik pred koncem dve priložnosti.

Krhin zadel vratnico
Nekoliko presenetljivo je tekmo v Firencah začel Rene Krhin, ki je ob porazu Bologne z 0:2 pri Fiorentini odigral vseh 90 minut. Mladi slovenski reprezentant je v 33. minuti zadel zunanji del vratnice.

Chievo zapravil vodstvo z 2:0
Vso tekmo sta na igrišču preživela tudi Boštjan Cesar in Bojan Jokić. Chievo je po vodstvu z 2:0 pred domačimi gledalci na koncu osvojil le točko proti Novari, ki se je v prvo ligo vrnila po 55 letih. Jokić je nekoliko "zamudil" pri znižanju gostov na 2:1 v 27. minuti, ko se je zadržal preveč v sredini, žogo pa je na njegovi levi strani v mrežo poslal Francesco Marianini.
Malo dela za "Sarmo"
Samir Handanović ob slavju Udineseja z 2:0 v Lecceju ni imel veliko dela, dovolj za nedotaknjeno mrežo je bila ena lepa obramba v prvem polčasu.
Zmaga Juventusa, poraz Rome
Juventus je na novem stadionu s 4:1 suvereno premagal Parmo, že ob uvodu v sezono pa je spodrsnilo Romi, ki je na Olimpicu z 1:2 izgubila proti Cagliariju.

2. krog:
PALERMO
- INTER 4:3 (0:1)
Miccoli 48., 86., Hernandez 54., Pinilla 88.; Milito 33., 51./11-m, Forlan 91.
Iličić je igral do 69. minute, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.
Palermo: Tzorvas, Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti, Alvarez, Barreto, Della Rocca (46./Acquah), Iličić (69./Bertolo), Hernandez (74./Pinilla), Miccoli.
Inter:
Julio Cesar, Lucio, Samuel, Zanetti, Jonathan, Stanković, Cambiasso (72./Alvarez), Nagatomo (62./Obi), Zarate (34./Sneijder), Milito, Forlan.
CATANIA - SIENA 0:0
CHIEVO - NOVARA 2:2 (2:1)
Pellissier 5., Thereau 24.; Marianini 27., Paci 86.
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta igrala vso tekmo.
RK: Sardo 72./Chievo
FIORENTINA - BOLOGNA 2:0 (1:0)
Gilardino 20., Cerci 47.
Krhin (Bologna) je igral vso tekmo.
GENOA - ATALANTA 2:2 (1:2)
Veloso 6., Mesto 55.; Moralez 8., 43.
Birsa (Genoa) je igral od 79. minute.
RK: Birsa 94./Genoa
LECCE - UDINESE 0:2 (0:2)
Basta 2., Di Natale 16.
Handanović (Udinese) je branil vso tekmo.
ROMA - CAGLIARI 1:2 (0:0)
De Rossi 96.; Conti 68., El Kabir 94.
RK: Angel 69./Roma
JUVENTUS - PARMA 4:1 (1:0)
Lichtsteiner 17., Pepe 58., Vidal 73.,
Marchisio 83.; Giovinco 90./11-m
RK: De Ceglie 90./Juventus
CESENA - NAPOLI 1:3 (1:1)
Guana 24.; Lavezzi 3., Campagnaro 67., Hamšik 87.
RK: Benalouane 55./Cesena
MILAN - LAZIO 2:2 (2:2)
Ibrahimović 29., Cassano 33.; Klose 12., Cisse 22.

Prvi krog je bil zaradi stavke preložen.