Gonzalo Higuain je trenutno v rodni Argentini. Foto: EPA
Gonzalo Higuain je trenutno v rodni Argentini. Foto: EPA

32-letni nogometaš je že nekaj časa doma v Argentini s svojo družino, tja je odpotoval 19. marca. V klubu, ki je z njim v vsakodnevnih stikih, zagotavljajo, da Higuain ni izrazil želje, da se sploh ne bi več vrnil v Torino, če bi ga poklicali, piše La Gazzetta dello Sport.

Natančnega datuma, kdaj se morajo vrniti na "delovno mesto", pri Juventusu niso sporočili še nikomur od nogometašev, ki so trenutno v tujini. Najprej bodo počakali na odločitev, kdaj se bodo treningi lahko nadaljevali. Pričakuje se, da bo to 4. maja.

Se pa bodo nekateri igralci v vsakem primeru v kratkem vrnili v Italijo. Miralem Pjanić iz BiH-a in Douglas Costa iz Brazilije, denimo, že v nedeljo, poroča Sky Sport Italia. Po vrnitvi morajo dva tedna preživeti v domači samoosamitvi, mogoče pa je, da se bo ta čas za nogometaše v prihodnje skrajšal.

Higuain ima pogodbo z Juventusom do leta 2021, a je njegova prihodnost pri stari dami tudi zaradi zajetne plače nejasna. Na mizi naj bi imel ponudbe za prestop v Katar, ZDA ali domovino.