Veliko navijačev in novinarjev je pričakalo Younga v Milanu. Foto: EPA
Veliko navijačev in novinarjev je pričakalo Younga v Milanu. Foto: EPA

Vrednost prestopa je po pisanju angleških medijev 1,5 milijona evrov, kar ne vključuje morebitnih bonusov za uspešnost v novem klubu. 34-letni Young je na Old Trafford prišel julija 2011 iz Aston Ville, za 20-kratne angleške prvake pa je odigral 261 tekem in dosegel 19 golov.

V sezoni 2012/13 se je Young veselil zmage v Premier ligi. To je bila zadnja sezona, ko je na klopi vragov sedel legendarni sir Alex Ferguson. Po njegovem odhodu se je začela kriza kluba, ki še kar naprej traja. V zadnjih sezonah je bila vitrina bolj prazna. Izjema je sezona 2016/17, ko se je Young z Josejem Mourinhom na klopi veselil zmage v Evropski ligi in ligaškem pokalu.

"Danes je res lep dan, vsem bi se rad zahvalil za dobrodošlico. Občutek je res izjemen, kot bi postal del družine," je za spletno stran Interja poudaril Young. Postal bo tretji Anglež, ki bo oblekel dres Interja po Gerryju Hitchensu in Paulu Incu.

Inter je z zaostankom dveh točk v Serie A na drugem mestu. V vodstvu je Juventus, ki je osvojil "scudetto" že osemkrat zapored. Inter lovi prvi naslov italijanskega prvaka po letu 2010, Antoniu Conteju je uspelo preporoditi ekipo, ki je v zadnjih letih zaostala za pričakovanji.