Zlatan Ibrahimović je v letošnji sezoni italijanskega prvenstva dosegel štiri zadetke, dva na sobotnem mestnem derbiju. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je v letošnji sezoni italijanskega prvenstva dosegel štiri zadetke, dva na sobotnem mestnem derbiju. Foto: Reuters
Sorodna novica Gasperinija razveselila le vrnitev Iličića; velika točka Crotoneja proti Juventusu

Obramba je skoraj brezhibna, vratar Gigio Donnarumma je na uvodnih treh tekmah zaklenil mrežo, prvi, ki ga je premagal, je bil v soboto Romelu Lukaku. "Derby della Madonnina" se je končal z zmago AC Milana z 1:2, potem ko je Samirja Handanovića že do 18. minute dvakrat premagal Zlatan Ibrahimović. Oba sta bila najbolje ocenjena igralca svoje ekipe, Gazzetta je Handanoviću podelila oceno 6,7, Ibrahimoviću pa sedmico.

Prav 39-letni Ibrahimović je motor Milanove renesanse. Odkar je januarja spet prišel na San Siro, je v 23 nastopih zabil 16 golov. Švedski napadalec bosanskih korenin za svojo razvpitost še naprej skrbi tudi s provokativnimi objavami na družbenih omrežjih. Po zmagi nad Interjem je na Facebooku objavil fotografijo krvavega leva, ki je pravkar pohrustal svoj plen. Očitno je bil "Ibra" zelo lačen zmage nad klubom, za katerega je igral med letoma 2006 in 2009.

Na Twitterju se je "lotil" Belgijca Lukakuja. Zapisal je, da Milano nikoli ni imel kralja, ima pa – boga. S tem je odgovoril Romelu Lukakuju, ki je po zmagi Interja na februarskem mestnem derbiju (4:2) zapisal, da je v mesto prišel novi kralj.

Ne gre pa prezreti tudi deleža drugih igralcev. Franck Kessie in Ismael Bennacer ogromno pretečeta in vzameta veliko žog. Francoski levi bočni igralec Theo Hernandez, ki se je kalil v Atleticovi nogometni šoli, je medtem med branilci, nad katerimi je bilo storjenih največ prekrškov (12).

Rdeče-črni, ki jih uspešno vodi Stefano Pioli, so s povprečjem več kot 60 odstotkov ekipa, ki poleg Atalante dobi največ zračnih dvobojev, med najboljšimi so tudi po odstotku uspešnih podaj (83 odstotkov).

Ibrahimović Handanoviću zabil dva gola na derbiju