Igor Bišćan se je sporazumno razšel z Dinamom. Foto: Reuters
Igor Bišćan se je sporazumno razšel z Dinamom. Foto: Reuters

Bišćan je k Dinamu prišel 6. aprila, ko je zamenjal Anteja Čačića. Moštvo je popeljal do naslova hrvaškega prvaka in tudi do lovorike v superpokalu. Letošnje sezone domačega prvenstva Dinamo ni začel uspešno, trenutno za vodilnim Hajdukom (resda s tekmo manj) zaostaja za osem točk.

A precej bolj boleče je bilo slovo od kvalifikacij Lige prvakov. V soboto je zagrebško ekipo v tretjem krogu po dramatični povratni tekmi izločil AEK. Bišćan je poraz označil za morda celo najtežji trenutek v njegovem življenju. Dinamo je namreč v Atenah (potem ko je prvo tekmo izgubil z 1:2) do 92. minute vodil z 2:0, nato pa v sodnikovem dodatku dobil dva zadetka.

Sorodna novica Vida v 100. minuti dramatične tekme v Atenah šokiral Dinamo

Evropska tekmovanja bo zdaj nadaljeval v kvalifikacijah za Evropsko ligo, naslednji tekmec bo v četrtek praška Sparta. Na trenerski klopi bo nekdanji trener Maribora Sergej Jakirović (vijoličaste je vodil leta 2020), ki je prekinil pogodbo z Rijeko.

Dinamo je izkoristil odkupno klavzulo 100 tisoč evrov in se dogovoril z Jakirovićem. To je šokiralo predsednika nogometna kluba Rijeka Damirja Miškovića, ki pravi, da gre za športno sramoto.

Rijeka bo v četrtek odigrala tekmo play-offa za uvrstitev v Konferenčno ligo proti Lillu, v nedeljo pa jo v 6. krogu domačega prvenstva čaka - Dinamo.

Dodajmo, da je vratar Dinama (in hrvaški reprezentant) Dominik Livaković pred vrati Fenerbahčeja. Čaka se le še uradna potrditev prestopa, katerega vrednost hrvaški mediji ocenjujejo na devet milijonov evrov.