Jesenski cilj je naŠeškati tekmece

Po poletnem olimpijskem premoru ni manjkalo vročih nogometnih tem v prvi epizodi podkasta Žoga je okrogla. Mura bo kot drugi slovenski klub doživela skupinski del evropskega tekmovanja, pred nami pa je prvi reprezentančni odmor v novi sezoni. Z vami tokrat radijska četverica Aljaž Golčer, Marko Cirman, Jože Pepevnik in voditelj Luka Petrič.

Mura v težki skupini konferenčne lige

Mura je po Mariboru postala drugi klub, ki bo igral v skupinskem delu evropskega tekmovanja. Prekmurci so na račun zahtevnih evropskih tekem slabše odigrali začetek državnega prvenstva. V konferenčni ligi pa jim je žreb namenil zahtevno skupino, v kateri so še Tottenham, Rennes in Vitesse.

Sorodna novica Mura najprej proti Vitesseju, Tottenham prihaja 25. novembra

"Uvrstitev v konferenčno ligo je za Muro velik uspeh, ni pa morda tako velik za slovenski klubski nogomet, saj ima veliko držav predstavnika v tem novem tekmovanju. S precej majhnim številom igralcev pa bo težko igrala na dveh frontah," situacijo ocenjuje Jože Pepevnik.

Aljaž Golčer je dodal, da je močna skupina, verjetno najtežja v konferenčni ligi, morda priložnost za kakšen odmeven rezultat. "Mnogi od teh klubov, kot denimo Tottenham, so že skupinski del Evropske lige jemali bolj z levo roko, to pa bo v konferenčni ligi verjetno še bolj prišlo do izraza. Takšni klubi običajno na teh tekmah ponudijo priložnost tistim igralcem, ki v domačem prvenstvu ne igrajo veliko."

Pomembne tri tekme za reprezentanco

Omizje se je posvetilo tudi slovenski nogometni reprezentanci, ki jo v teh dneh čakajo naslednje tri tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju. Varovanci Matjaža Keka so do zdaj zbrali tri točke od možnih devetih. Voditelj Luka Petrič je zato zastavil vprašanje, koliko točk bi morali reprezentanti zbrati na tekmah s Slovaško, Malto in Hrvaško, da bi ostali v resnem boju za nastop na svetovnem prvenstvu.

Sorodna novica Šeško junak Salzburga ob uvrstitvi v Ligo prvakov

Odgovori so bili različni, v vsakem primeru pa ne manj kot pet. Marko Cirman pravi, da je pomemben predvsem dober začetek. "Slovaško moramo prepričljivo premagati. Igramo doma. V nasprotnem primeru bo treba znižati pričakovanja. Ključno je, da igralci odigrajo borbeno. Nimamo velikega števila vrhunskih nogometašev, zato je treba trdo delati. Ne vem pa, s kakšno miselnostjo pridejo igralci igrat za reprezentanco. Imeli so lepo priložnost videti, kaj pomeni uspeh v ekipnem športu, ko je na olimpijskih igrah navduševala košarkarska reprezentanca."

Omizje se je strinjalo, da bi moral po dobrih predstavah za Salzburg v napadu začeti Benjamin Šeško. Luka Petrič je dodal še, da so slovenski reprezentanti za klube pred to reprezentančno akcijo zbrali precej nastopov.

Benjamin Šeško je v novi sezoni za Salzbrug zaigral na 9 tekmah in pri tem dosegel 5 golov ter prispeval še podajo za potrditev preboja v skupinski del Lige prvakov. Za člansko reprezentanco Slovenije je Radečan letos debitiral 1. junija, le dan po dopolnjenem 18. letu. Foto: AP
Benjamin Šeško je v novi sezoni za Salzbrug zaigral na 9 tekmah in pri tem dosegel 5 golov ter prispeval še podajo za potrditev preboja v skupinski del Lige prvakov. Za člansko reprezentanco Slovenije je Radečan letos debitiral 1. junija, le dan po dopolnjenem 18. letu. Foto: AP