Bojan Jokič (desno) se bo poskušal čim prej prebiti v prvo enajsterico Sochauxa. Foto: EPA
Bojan Jokič (desno) se bo poskušal čim prej prebiti v prvo enajsterico Sochauxa. Foto: EPA

21-letni Kranjčan je podpisal štiriletno pogodbo, nosil pa bo dres s številko 14. To je prva okrepitev francoskega pokalnega prvaka pred novo sezono in po Birsi še drugi nogometaš iz nadarjene generacije Hita Gorice, ki se je odločil za ta klub. V elitni francoski ligi igra še en slovenski reprezentant, Boštjan Cesar (Marseille).

Čim prej izboriti mesto v prvi postavi
"Zadovoljen sem, da sem se pridružil Sochauxu, saj mi je o klubu veliko povedal že Valter Birsa. Z njim sem igral že v reprezentančnih selekcijah in tudi pri Hitu Gorici, sva dobra prijatelja. Prijetno presenečen sem nad sprejemom v klubu in infrastrukturo, ki je igralcem na voljo. Upam, da si bom kmalu izboril mesto v prvi postavi," je povedal Jokič, za katerega so Francozi štirikratnim slovenskim prvakom odšteli milijon evrov.

Parlez-vous francais?
Enega najobetavnejših slovenskih igralcev ni strah življenja v tujini. Prepričan je, da se bo že zaradi pomoči Birse hitro prilagodil. "Moj prvi cilj je, da se čim hitreje naučim francoskega jezika," je ob uradni predstavitvi povedal Jokič, ki bo imel v novi sezoni priložnost nastopati v Pokalu Uefa. Sochaux si je to prislužil po zmagi v francoskem pokalu.

Balažič k mladim upom Espanyola
Mladi slovenski nogometni reprezentant Gregor Balažic je prestopil k Espanyolu. 19-letni Prekmurec, ki je bil pred tem dve leti član mlade ekipe lizbonske Benfice, bo pri španskem prvoligašu za začetek igral v B-ekipi, ki jo vodi trener Joan Francesc Ferrer "Rubi".

C. R.