Izkušeni Bojan Jokić v pogovoru s selektorjem Tomažem Kavčičem, ki še čaka na prvo zmago na selektorskem stolčku. Foto: www.alesfevzer.com
Izkušeni Bojan Jokić v pogovoru s selektorjem Tomažem Kavčičem, ki še čaka na prvo zmago na selektorskem stolčku. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljši strelec Prve lige TS Luka Zahović je zavzeto treniral na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com
Kurtić: V Črni Gori ponoviti prvi polčas s tekme proti Belorusom
Iličić: Še vedno sem član Atalante

Selektor Tomaž Kavčič ima na voljo precej spremenjeno zasedbo, eden redkih stalnih članov pa je Bojan Jokić, ki upa, da se bo niz porazov končal. Konec marca je Kavčič debitiral z dvema grenkima porazoma. V Celovcu je bila Avstrija boljša s 3:0, sledil pa je še nepričakovan poraz v Stožicah proti Belorusiji z 0:2.

"Moramo pokazati več, da vse skupaj obrnemo v pozitivno smer. Mislim, da moramo biti zadaj in igrati na protinapade, saj smo v trenutku, ko se reprezentanca menja. Res je, da poskušamo igrati, na trenutke tudi igramo dobro, ampak moramo se najprej dobro braniti, da ne dobimo gola, potem pa bomo že zadeli," je recept za končanje negativnega niza razkril Jokić.

Kavčič ne bo mogel računati na Nejca Skubica (zamenjal ga je Petar Stojanović), Kevina Kampla, Jana Oblaka in Josipa Iličića ter nekatere nogometaše iz italijanske druge lige, kjer bodo junija kvalifikacije za uvrstitev v Serie A.

"Mislim, da so vsi fantje tukaj z razlogom. Zaslužili so si mesto v reprezentanci. Zdaj bomo na treningih delali tako, da bodo dobili prepotrebno samozavest, in upam, da to tekmo dobro oddelamo in spremenimo te negativne misli in rezultate. Mislim, da je pritisk vedno prisoten na takšnih tekmah, na takšni ravni. Tudi mora biti. Pritisk te žene naprej. Včasih je pozitivno, včasih je negativno. Resda na teh dveh tekmah nismo bili videti kot reprezentanca, zato moramo vtis popraviti, vsak mora dati svoj delež, vsak mora vedeti, kaj mora delati, in mislim, da bo potem bolje," meni Jokić.

Skušal je prepričati Birso
Ob sebi ne bo več imel dolgoletnega reprezentančnega kolega Valterja Birse, ki se je že pred zborom poslovil od reprezentance. "Za njegovo odločitev sem vedel že prej, pogovarjala sva se po telefonu. Ni mi bilo vseeno, tudi prepričeval sem ga, da še ne konča. Ampak to je njegova odločitev, veliko je dal reprezentanci, to moramo spoštovati. Je pa treba vedeti, da nam bo tak igralec, kot je Valter, vedno manjkal," je slovo Birse pospremil branilec ruske Ufe.

V Rusiji bo eno najboljših svetovnih prvenstev
V tem ruskem mestu je čutiti evforijo pred svetovnim prvenstvom, čeprav ne bo gostilo tekem SP-ja med 14. junijem in 15. julijem. Prvotno bi jih celo moralo. "Že celo leto se čuti evforija. Stadioni so novi, tudi nekatera starejša mesta so prenovili. Mislim, da bo to eno najboljših svetovnih prvenstev. Tudi v Ufi bi moral biti nov stadion, ampak politika se je tako odločila, ker je hokej tam prvi šport, na žalost, tako da je stadion dobil Saransk," je še dodal Jokić, ki je zelo zadovoljen v klubu, s katerim je podpisal dveletno pogodbo.

Kurtić: V Črni Gori ponoviti prvi polčas s tekme proti Belorusom
Iličić: Še vedno sem član Atalante