Diogo Jota je odlično nadomestil Mohameda Salaha in Sadia Maneja. Na stadionu Emirates je bil junak večera. Foto: Reuters
Diogo Jota je odlično nadomestil Mohameda Salaha in Sadia Maneja. Na stadionu Emirates je bil junak večera. Foto: Reuters

Topničarji so imeli velika pričakovanja pred povratno tekmo, saj so prejšnji teden iztržili remi brez zadetkov na Anfieldu. Izbranci Mikela Artete so zapravili najlepšo priložnost za lovoriko v tej sezoni, saj so izpadli tudi iz Pokala FA, v Premier ligi pa so daleč od mest, ki vodijo v Ligo prvakov.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp januarja ne more računati na udarna napadalca. Sadio Mane in Mohamed Salah igrata na afriškem prvenstvu. Tokrat so v napadu zaigrali Takumi Minamino, Roberto Firmino in Diogo Jota.

Vratar Kelleher znova odlično posredoval
Prvo priložnost so imeli topničarji v 5. minuti. Alexandre Lacazette je zapretil s prostega strela s 17 metrov, vratar Caoimhin Kelleher (junak je bil že v četrtfinalu proti Leicestru) pa je žogo s konicami prstov odbil v prečko. V 19. minuti so gostje povedli. Trent Alexander-Arnold je podal do Dioga Jote, ki je z leve strani potegnil proti vratom in se odločil za strel, vratar Aaron Ramsdale pa je slabo posredoval in žoga je končala v mreži. V nadaljevanju prvega polčasa ni bilo večjih priložnosti.

Thomas Partey je bil na zelenici le četrt ure. Foto: Reuters
Thomas Partey je bil na zelenici le četrt ure. Foto: Reuters

Na začetku drugega polčasa je vstopil Ibrahima Konate, ki je po uri igre z glavo zadel prečko.
Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Gabriel Martinelli v 72. minuti, a je bil Kelleher znova na pravem mestu.

Videosodnik priznal drugi zadetek Jote
Odločitev je padla v 77. minuti, ko je Alexander-Arnold z desne strani sijajno podal v prazen prostor, Diogo Jota si je zaustavil žogo in jo z desnico poslal prek Ramsdala v mrežo. Stranski sodnik je dvignil zastavico, a se je zmotil. Videosodnik je glavnemu delivcu pravice Martinu Atkinsonu sporočil, da je bil zadetek regularen.

Partey hitro prejel dva rumena kartona
V zadnji minuti je bil izključen Thomas Partey, ki je prejel dva rumena kartona v treh minutah, potem ko je vstopil v igro v 74. minuti. Pokosil je Fabinha in sodnik Atkinson mu je upravičeno pokazal drugi rumeni karton. Partey se je opoldne vrnil v London, potem ko je Gana izpadla po predtekmovanju afriškega prvenstva.


Angleški ligaški pokal, polfinale, povratna tekma:
Arsenal - LIVERPOOL 0:2 (0:1)
59.360; Jota 19., 77.
RK: Partey 90./Arsenal

Arsenal: Ramsdale, Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Lokonga, Saka, Ödegaard, Smith Rowe (74./Partey), Martinelli, Lacazette (74./Nketiah).

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (46./Konate), van Dijk, Robertson, Henderson (75./Milner), Fabinho, Jones, Gordon (63./Minamino), Firmino (84./Williams), Diogo Jota.

Sodnik: Martin Atkinson

Prva tekma:
LIVERPOOL - ARSENAL 0:0
RK: Xhaka 24./Arsenal


Povratna tekma:
Tottenham - CHELSEA 0:1 (0:1)
Rüdiger 18.

Prva tekma:
CHELSEA - TOTTENHAM 2:0 (2:0)
Havertz 5., Davies 35./ag

Finale bo 27. februarja na Wembleyju.