Kevin Kampl si je za včerajšnjo predstavo prislužil najboljšo oceno med nogometaši Bayerja. Foto: AP
Kevin Kampl si je za včerajšnjo predstavo prislužil najboljšo oceno med nogometaši Bayerja. Foto: AP

Najrazburljivejša torkova tekma 3. kroga Lige prvakov je bila v Leverkusnu, kjer je Bayer proti Romi po vodstvu 2:0 dobil štiri zadetke, na koncu pa vendarle remiziral 4:4. Nemški mediji poudarjajo, da je Bayer pokazal pravi značaj in da je moralni zmagovalec obračuna. Glavni junak spektakla je bil slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je dosegel zadetek za znižanje zaostanka na 3:4. V 84. minuti je bil z roba kazenskega prostora natančen, ko je žogo z diagonalnim strelom poslal v zgornji kot Szczesnyjevih vrat. Kampl je povedal, da je sreča odigrala zelo majhno vlogo. To je bil enostavno strel, ki ga 25-letnik obvlada. Dve minuti pozneje je končni izid postavil rezervist Admir Mehmedi.

Seveda se Kampl ni mogel izogniti vprašanjem, kaj se je dogajalo, da je Bayer zapravil prednost dveh zadetkov, na koncu pa spet vstal iz pepela. "Po vodstvu 2:0 so nam stvari ušle izpod nadzora. V Ligi prvakov se ti to ne sme zgoditi. Toda vrnili smo se in pokazali značaj. Opazili smo, da se je Roma povlekla nazaj. Imeli smo celo priložnost za 5:4. Točka proti Romi, ki je ena najboljših evropskih ekip, je izjemno pomembna in nam pred naslednjimi tekmami vliva samozavest. Na lestvici imamo dve točki prednosti pred Romo in smo v dobrem položaju za osmino finala."

Medtem ko v domačem prvenstvu Bayer težko dosega zadetke (osem golov na devetih tekmah), so bili "lekarnarji" tokrat zelo učinkoviti: "Žoga je spet hotela v mrežo in dosegali smo lepe zadetke, žal pa smo dobivali neumne zadetke in Romi pustili, da ji je uspel preobrat. Posebej prva Romina zadetka sta bila popolnoma nepotrebna."

Bayer je v skupini E, kjer je prvo mesto nekako že oddano Barceloni, na drugem mestu in ima pred povratnim obračunom z Romo (sreda, 4. november) vse pod nadzorom. "Če bomo na igrišču stoodstotni, lahko igramo z vsakomer, tako kot smo se lahko 80 minut kosali z Barcelono. V Rimu lahko osvojimo točko ali celo zmagamo. Naš cilj je, da prezimimo v Ligi prvakov," je še povedal Kampl, sedmi slovenski nogometaš, ki se je v najpomembnejšem klubskem tekmovanju vpisal med strelce. Zlatko Zahović bo z enajstimi zadetki še dolgo nedosegljiv, po en zadetek pa so poleg Kampla dosegli Ante Šimundža, Mile Ačimović, Valter Birsa, Luka Zahović in Damjan Bohar.