Robert Lewandowski in Thomas Müller sta blestela v Bremnu. Foto: Reuters
Robert Lewandowski in Thomas Müller sta blestela v Bremnu. Foto: Reuters

Rdeči biki so v torek zmagali v Hamburgu s 3:1 in imajo priložnost za prvo lovoriko v zgodovini kluba. Kevin Kampl je bil zamenjan v 93. minuti, ko je prejel velik aplavz navijačev. 11. maja se bosta ekipi srečali v Leipzigu na tekmi predzadnjega kroga Bundeslige. Bayern ima štiri kroge pred koncem le točko naskoka pred dortmundsko Borussio in najtežja ovira do konca prvenstva bo prav v Leipzigu.

V Bremnu je bil pravi nogometni praznik. Več kot 20.000 navijačev je pričakalo ekipo Werderja, ko se je pripeljala z avtobusom do Weserstadiona. Sijajne predstave v spomladanskem delu so poskrbele za pravo evforijo in 42.100 gledalcev je pripravilo slikovito koreografijo. V soboto je Bayern na prvenstveni tekmi premagal Werder na Allianz Areni z 1:0, Niklas Süle je odločil po uri igre. Tokrat branilec ni imel pravice nastopa, manjkal pa je tudi poškodovani vratar Manuel Neuer, znova je branil Sven Ulreich.

22-letni napadalec s Kosova Milot Rashica je pravo odkritje sezone v Bundesligi. Razvil se je v enega najboljših napadalcev lige. Foto: Reuters
22-letni napadalec s Kosova Milot Rashica je pravo odkritje sezone v Bundesligi. Razvil se je v enega najboljših napadalcev lige. Foto: Reuters

Lewandowski edini strelec do odmora
Izbranci trenerja leta v Nemčiji Floriana Kohfledta niti slučajno niso igrali "bunkerja", ampak so bili enokovredni tekmec. V 36. minuti je edini zadetek v prvem polčasu dosegel Robert Lewnadowski, ki je iz bližine v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko je Thomas Müller z glavo zadel vratnico. Poljak je bil natančen še štiri minute pred odmorom, ko se je z glavo dotaknil žoge in prelisičil vratraja Jirija Pavlenko. Stranski sodnik je upravičeno razveljavil zadetek.

Sijajni Rashica v 67 sekundah zrežiral izenačenje
V 63. minuti je rezervist Leon Goretzka slabo zadel žogo, ki pa je padla naravnost na nogo razigranega Müllerja, ki jo je z desnico poslal pod prečko. Pri zaostanku z 0:2 je Kohfledt tvegal. V igro je poslal Claudia Pizarra. 40-letni Perujec je devet let igral za Bayern in dobil je stoječe ovacije obeh navijaških taborov. Werder je močno pritisnil in v 74. minuti je Milot Rashica z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je Juja Osako z desetih metrov z desno nogo matiral Ulreicha.

Vzdušje na stadionu ob reki Weser je bilo izjemno. Werder je na domači zelenici izgubil pokalno tekmo prvič po letu 1988! Foto: Reuters
Vzdušje na stadionu ob reki Weser je bilo izjemno. Werder je na domači zelenici izgubil pokalno tekmo prvič po letu 1988! Foto: Reuters

Bavarci so krenili iz sredine igrišča, Joshua Kimmich je takoj izgubil žogo, Maximilian Eggestein pa je takoj podal do Rashice. Zelo hitri napadalec s Kosova je švignil mimo Matsa Hummelsa in z diagonalnim strelom z desne strani poslal žogo od vratnice v mrežo. V 67 sekundah je Werder izneačil na 2:2 in vzdušje na stadionu ob reki Weser je bilo na vrhuncu.

Odločitev iz sporne enajstmetrovke
Deset minut pred koncem se je Theodor Gebre Selassie nespretno dotaknil Kingsleyja Comana, ki je prodrl z leve strani v kazenski prostor. Francoz je zelo hitro padel in sodnik Daniel Siebert je takoj stegnil roko proti beli točki. Gostitelji so bili besni, videosodnik pa odločitve ni preklical. Lewandowski je poslal Pavlenko v napačno smer in odločil potnika v finale. Poljak je v 93. minuti že preigral Pavlenko in z dveh metrov zadel še vratnico, a to ni več vplivalo na končni razplet.

Baumann: Zakaj sploh imamo videosodnika?
"Sploh ni debate! Gebre Selassie in Coman sta tekla za žogo in sploh ni prišlo do resnega kontakta. Niti slučajno ga ni porinil in seveda to ni enajstmetrovka. Zakaj sploh imamo videosodnika? Glavni sodnik Siebert je takoj pokazal na belo točko in težko je pričakovati, da bo videosodnik jasno našel dokaz, da ni bilo kontakta. Zakaj si ni sodnik najprej ogledal posnetka ob stranski črti? Pri izidu 2:2 v polfinalu pokala se takih odločitev ne sprejema v eni sekundi. Pred tremi leti smo v polfinalu pokala izgubili v Münchnu po enajstmetrovki, ki je nikoli ne bi smelo biti. Takrat še nismo imeli videosodnika, zdaj pa ga imamo. Ničesar več ne razumem," je bil besen športni direktor Werderja Frank Baumann.

Tudi Kovač priznal, da morda ni bilo najstrožje kazni
Trener Bayerna Niko Kovač bo tretje leto zapored igral v finalu nemšjega pokala. Lani je na klopi Eintrachta šokiral Bavarce s 3:1. "Vsekakor se lahko pogovarjamo o najstrožji kazni. Morda je res ni bilo. Odrinil ga je malce s komolcem, nisem pa prepričan, če ga je od zadaj zadel v peto," je poudaril Hrvat.

Kevin Kampl in soigralci se veselijo prve uvrstitve v finale nemškega pokala. Foto: Reuters
Kevin Kampl in soigralci se veselijo prve uvrstitve v finale nemškega pokala. Foto: Reuters

Nemški pokal, polfinale:
Hamburger SV - RB LEIPZIG 1:3 (1:1)
Jatta 24.; Poulsen 12., Janjičić 53./ag, Forsberg 72.

Hamburger SV vs RB Leipzig( id: 17620270 datum: 24.3.2019)

Werder - BAYERN 2:3 (0:1)
Osako 74., Rashica 75.; Lewandowski 36., 80./11-m, Müller 63.

Werder Bremen vs Bayern Munich( id: 17620269 datum: 25.3.2019)

Finale bo 25. maja v Berlinu.