Kanada (na fotografiji Tajon Buchanan) je prvič in edinič na mundialu igrala leta 1986 v Mehiki, kjer je izgubila vse tri tekme. Foto: EPA
Kanada (na fotografiji Tajon Buchanan) je prvič in edinič na mundialu igrala leta 1986 v Mehiki, kjer je izgubila vse tri tekme. Foto: EPA

Kanadčani so v začetku tedna s porazom proti Kostariki z 0:1 zamudili prvo priložnost, zato pa so v nedeljo na koncu le opravili delo. V Torontu so zadeli Cyle Larin v 13., Tajon Buchanan v 44. ter Junior Hoilett v 83. minuti. Končni izid je z avtogolom v 88. minuti postavil Adrian Mariappa.

Kanadčani vodijo v kvalifikacijah Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf). Na 13 tekmah so vpisali osem zmag, štiri remije in en poraz. Nogometaši Združenih držav Amerike na drugem mestu zaostajajo tri točke, enako število točk imajo tudi Mehičani. Kostarika na četrtem mestu z 22 točkami zaostaja šest točk za vodilno Kanado, ki na zadnji tekmi v Panami potrebuje le točko za zmago v skupini. Na svetovno prvenstvo iz Concacafa napredujejo tri reprezentance, četrtouvrščeno pa čakata dodatni kvalifikacijski tekmi.

Kanadčani so na svetovnem prvenstvu nazadnje igrali leta 1986 v Mehiki. Takrat so izgubili vse tri tekme.

Do zdaj si je mesto na SP-ju zagotovilo 20 reprezentanc. Iz južnoameriških kvalifikacij so si nastop v Katarju priigrali Brazilija, Argentina, Urugvaj in Ekvador, iz azijskih poleg gostitelja Katarja še Iran, Južna Koreja, Savdska Arabija in Japonska, iz evropskih pa Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija, Švica in Nizozemska.

Žreb skupin bo 1. aprila. Prenos žreba in vseh tekem svetovnega prvenstva bo na TV SLO 2 in MMC-ju.