Timi Max Elšnik in Đorđe Ivanović sta sijajno izpeljala protinapad. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik in Đorđe Ivanović sta sijajno izpeljala protinapad. Foto: www.alesfevzer.com

Vodilna ekipa Prve lige TS bo 25. maja na koprski Bonifiki lovila sedmo pokalno lovoriko. Pomerila se bo z zmagovalcem četrtkovega obračuna med Celjem in Koprom.

Trener zmajev Goran Stanković je imel kar nekaj poškodovanih igralcev. Matic Fink je na prvenstveni tekmi proti Domžalam obnovil poškodbo zadnje stegenske mišice. Po podrobnejših pregledih je postalo jasno, da je že končal sezono.

Antonio Delamea Mlinar si je proti Domžalam prav tako poškodoval zadnjo stegensko mišico, verjetno pa bo lahko igral na zadnjih prvenstvenih srečanjih. Andres Vombergar si je na derbiju v nedeljo poškodoval mečno mišico in že opravlja terapije.

Olimpija je pokazala popolnoma drug obraz po porazu na prvenstveni tekmi v Domžalah z 0:2 pred tednom dni. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija je pokazala popolnoma drug obraz po porazu na prvenstveni tekmi v Domžalah z 0:2 pred tednom dni. Foto: www.alesfevzer.com

Bosić stresel vratnico
Olimpija je bila zelo nevarna že v prvem polčasu. V 11. minuti je po kratki podaji Žana Baskere takoj streljal Enrik Ostrc z 22 metrov. Meril je v spodnji levi kot, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Ajdin Mulalić, ki je žogo odbil v kot. V 19. minuti je Radivoj Bosić prišel do strela s 25 metrov in stresel je vratnico.

Vidmar odbil nevaren poskus Vukliševića
Domžalčani so imeli najlepšo priložnost tri minute pred odmorom. Po podaji Senijada Ibričića je Damjan Vuklišević z desetih metrov streljal z glavo, a se je z izjemno obrambo izkazal Nejc Vidmar.

Elšnik in Ivanović izvedla odličen protinapad
V drugem polčasu je prvi poskusil Gal Kurež, a je bil Mulalić na mestu, ta se je izkazal tudi v 61. minuti po novem Bosićevem strelu. V 70. minuti so Ljubljančani povedli, po hitrem protinapadu je z desetih metrov zadel Timi Max Elšnik, potem ko si je izmenjal dvojno podajo z Đorđejem Ivanovićem. Žoga se je v mrežo odbila od prečke.

V 77. minuti so znova poskusili tudi Domžalčani, Ibričić je nevarno streljal, a je bil Vidmar pripravljen. Na drugi strani je v 87. minuti streljal še Kurež v kazenskem prostoru malce z desne strani, Mulalić pa je žogo odbil.

Celjani bodo lovili že deseti finale
V četrtek bodo Celjani lovili deseti finale, pokal so dvignili le v sezoni 2004/05. Koper, ki je s tremi pokalnimi lovorikami tretja najuspešnejša ekipa za Olimpijo in Mariborom, pa peti.

Olimpija v Domžalah tokrat pokazala pravi obraz

Polfinale:
Domžale – OLIMPIJA 0:1 (0:0)
Elšnik 70.

Domžale: Mulalić, Žinić, Vuklišević, Klemenčič, Šoštarič Karić, Pišek (74./Markuš), Käit, Ibričić, Jakupović (82./Podlogar), Svetlin (82./Vuk), Kolobarić.

Olimpija: Vidmar, Šme, Maksimenko, Korun, Andrejašić (62./Pavlović), Elšnik, Kapun (52./Kurež), Ostrc (63./Pungaršek), Bosić, Baskera (52./Ivanović), Perović.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


Četrtek ob 20.00:
CELJE – KOPER

Finale bo v torek, 25. maja, v Kopru.