Kek je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, ki so Poljski prizadejali prvi poraz v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, hkrati pa ji zabili tudi sploh prva gola.

Matjaž Kek je Slovenijo popeljal do zmage, s katero je znova povsem v igri za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Foto: BoBo
Matjaž Kek je Slovenijo popeljal do zmage, s katero je znova povsem v igri za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Foto: BoBo

Kek fante motiviral tudi s Pogačarjem in Rogličem
"Šli smo najprej na glavo, nato pa smo pokazali še kakovost. V pravem trenutku smo dali gol, potem je bilo še vztrajanaje. Dobili smo nagrado, ki smo jo iskali. Jasno je bilo, da je bilo na začetku malo nervoze, poln stadion, tudi vložek je bil velik. A fante nam je uspelo umiriti, popoldne sem jim povedal, da sem užival, kako sta se dva Slovenca
(Pogačar in Roglič, op. a.) peljala na Vuelti, in to sem jim povedal. Fantje so to vzeli pozitivno. In tudi ob njihovi predstavi sem užival," je analiziral Kek.

Struna, Oblak in Kek po zmagi nad Poljsko

Zdaj me zanima samo Izrael
In nadaljeval: "To je velika zmaga po dolgem času, je tudi zmaga za Beneta (pomočnik Igor Benedejčič, op. a.), ki se je vrnil. Zagotovo ta tekma lahko prinese veliko dobrega, lahko pa tudi slabo, če si 'budala'. Zdaj me zanima samo Izrael in kako fante umiriti. Mogoče se je reprezentančni nogomet s to zmago vrnil v Slovenijo, zato bi izkoristil to priložnost in gledalce pozval, naj pridejo še v ponedeljek," je zaključil Kek.

Struna: Pokazali smo, da če hočemo, lahko
Aljaž Struna
je v najboljšem možnem trenutku dosegel svoj prvi gol za reprezentanco. "Niti se ne spomnim, kako se je zgodilo. Jaz sem šel na drugo vratnico, tako kot smo delali na treningu, žoga se je odbila do mene in sem zabil," je opisoval zadetek Pirančan in dodal: "Zelo dobro smo jih ustavili. Pokazali smo, da če hočemo, lahko. Občutki so zelo lepi, ker smo na najtežji tekmi pokazali pravi obraz. A zdaj ne sme biti evforije, saj je čez nekaj dni nova tekma."

Oblak: Treba je verjeti vase
Vratar Jan Oblak je prvič nosil kapetanski trak reprezentance. "Mislim, da smo doživeli eno super, kompletno tekmo, na kateri v fazi obrambe nismo nasprotnikom pustili prostora. Poljaki so začeli ofenzivno, verjetno niso pričakovali od nas takšen pritisk. Naša ekipa se ni pomikala nazaj, ampak smo pritiskali gor, tako kot smo se zmenili. Če bomo še naprej delali vsi za enega in eden za vse, potem nam ni treba skrbeti, saj bo izid prišel. Vsi so dali svoj maksimum, in to je dalo tudi rezultat. Treba je verjeti v sebe. Ni nobene efvorije, saj nas v ponedeljek čaka še ena težka tekma," ostaja na realnih tleh Oblak.