Zbor reprezentance bo 30. avgusta, igralci pa bodo vadili na Brdu pri Kranju in v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Zbor reprezentance bo 30. avgusta, igralci pa bodo vadili na Brdu pri Kranju in v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Na seznamu je kar nekaj sprememb, med drugim zaradi osebnih težav ni Josipa Iličića. Prav tako manjkata poškodovana Bojan Jokić in Benjamin Verbič, pa tudi Aljaž Struna in Robert Berić, ki sta v ZDA. V kvalifikacijah za Euro 2020 standardna člana prve postave Rene Krhin in Roman Bezjak sta brez kluba.

Iz vrst državnega prvaka Celja sta zraven Matjaž Rozman in Mitja Lotrič, iz pokalnega prvaka Mure Nino Kouter, z dobrimi igrami pri Rapidu pa si je vpoklic zaslužil tudi Dejan Petrovič. Po odsotnosti v prejšnjem obdobju je na seznamu znova tudi bočni branilec Nejc Skubic. V strokovnem štabu je po novem znova Milan Miklavič.

"Končno! Začetki nekega novega tekmovanja in tudi obilne spremembe na seznamu. Neurejeni statusi, problemi s potovanji, poškodbami, boleznijo ... Skratka, kar nekaj stvari, ki so vplivale na spisek. Je pa še nekaj časa do zbora in prve tekme, lahko še pride do kake spremembe. Zagotovo bosta prišla še igralec ali dva naknadno," je uvodoma dejal Kek, ki bo na prvi tekmi pogrešal tudi kaznovanega Jasmina Kurtića, lahko pa se še kaj zaplete okrog prihoda Tima Matavža.

Kamplu so vrata vedno odprta

"Jasno je, da je 'hendikep' igranje brez gledalcev, ampak pomembno je, da se spet zažene tudi reprezentančni nogomet," je še povedal selektor. Glede skupine pa dodal: "Vse to so reprezentance, ki so nekaj pokazale že v prejšnjih kvalifikacijah. Imeli bomo tako rekoč dva treninga, in to ob velikih spremembah na seznamu. Manjkajo nekatera imena, ki so vlekla Slovenijo v zadnjem času. Ampak sem optimističen, to bo pač priložnost za nekoga drugega. Razmišljam o tistih igralcih, ki smo jih izbrali. In zagotovo bodo nekatera imena v ekipi že kar od začetka."

Kek je spregovoril tudi o dobrih igrah Kevina Kampla v Ligi prvakov v dresu Leipziga: "Vrata so mu vedno odprta. Je vedno v mislih, upam, da tudi pri ljubiteljih nogometa v Sloveniji, ker mislim, da je z igrami dal vedeti, kaj bi pomenil."

Tekma z Grčijo bo 3. septembra ob 20.45, z Moldavijo pa tri dni pozneje ob 18.00. Slovenija igra v Ligi narodov v ligi C in skupini 3, v kateri je še Kosovo. Z njim se bodo Slovenci prvič merili 11. oktobra, do konca tekmovanja pa bodo nato še tekme Moldavija – Slovenija (14. oktober), Slovenija – Kosovo (15. november) in Grčija – Slovenija (18. november). V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C. Reprezentanca se je dogovorila tudi za prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, ki bo 10. novembra v Sloveniji.

Posnetek celotne novinarske konference:


Seznam za Grčijo in Moldavijo:

Vratarji:
Jan Oblak (Atletico Madrid)
Vid Belec (Sampdoria)
Matjaž Rozman (Celje)

Branilci:
Miha Mevlja (Soči)
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)
Nejc Skubic (Konyaspor)
Jure Balkovec (Empoli)
Miha Blažič (Ferencvaros)
Luka Krajnc (Frosinone)
Nemanja Mitrović (Maribor)
Erik Janža (Gornik Zabrze)

Vezisti:
Jasmin Kurtić (Parma)
Miha Zajc (Fenerbahče)
Jaka Bijol (CSKA Moskva)
Amedej Vetrih (Rizespor)
Rajko Rep (Hartberg)
Nino Kouter (Mura)
Dejan Petrovič (Rapid Dunaj)

Napadalci:
Tim Matavž (Al-Wahda)
Andraž Šporar (Sporting Lizbona)
Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)
Haris Vučkić (Real Zaragoza)
Mitja Lotrič (Celje)

Štirje novinci na seznamu Keka za Ligo narodov