Bojan Jokić ostaja kapetan Slovenije tudi v novem kvalifikacijskem ciklusu. Foto: Reuters
Bojan Jokić ostaja kapetan Slovenije tudi v novem kvalifikacijskem ciklusu. Foto: Reuters

Slovenija čaka na prvo zmago (prijateljske tekme so izvzete) v gosteh od novembra 2016 in slavja na Malti. Že v nedeljo bo proti Severni Makedoniji iskala prvo domačo zmago po septembru 2017, ko je ugnala Litvo s 4:0.

"Tekma je bila naporna. Veliko stvari mi je bilo všeč, marsikaj pa bo treba še popraviti. Zmagati bi morali! Takšno priložnost v drugem polčasu moraš realizirati. Ko smo imeli položaj treh proti enemu, moraš na tem nivoju zadeti," je po remiju v Hajfi (1:1) pogovor za TV Slovenija začel Kek.

Analiza po tekmi Izrael – Slovenija

Slab odziv po prejetem zadetku
Slovenci so po zadetku Andraža Šporarja zadržali vodstvo le sedem minut. V minutah po izenačenju so bili Izraelci zelo nevarni: "Slabo smo se odzvali po prejetem zadetku. Kar naenkrat smo izgubili koncentracijo. Imeli smo zelo malo časa, vse sem stavil na psihološko pripravo. Odnos je bil pravi, za boljšo igro pa bo treba biti dlje časa skupaj."

Veliko še manjka pri taktičnih in tehničnih zadevah
"Dobil sem tisto, kar sem pričakoval. To sta želja in odločnost. Veliko nam še manjka pri taktičnih in tehničnih zadevah. S fanti sem se dogovoril, da razmišljamo korak po korak in od treninga do treninga. Kvalifikacije smo odprli s točko, vsekakor pa bi lahko osvojili tri. Hočem zmagati," je odločno napovedal 57-letni Mariborčan, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki.

Slovenci z zelo dobro igro do točke v Hajfi

Iličić v zadnjih petih minutah po izgubljeni žogi šprintal nazaj
"Krhin in Kurtić sta po dolgem času znova zaigrala skupaj. V prvem polčasu je bilo veliko dobrih stvari, potem pa smo izgubili tri ali štiri žoge po nepotrebnem. Manjka nam uigranosti in predrznosti. V drugem polčasu smo v seriji izgubljali vse druge žoge. Dokazali smo, da imamo potencial, ki sem ga omenjal, a tudi nič drugega. Ostati moramo skromni in ponižni. Kar je bilo slabo, bo treba po temeljitih analizah odpraviti," je še dodal Kek, ki je bil seveda zelo zadovoljen z igro Josipa Iličića: "Iličić je tudi v zadnjih petih minutah po izgubljeni žogi šprintal nazaj. To je pravi odnos. Na tem lahko gradimo. Igrati za reprezentanco je nekaj posebnega in seveda sem zadovoljen. Imamo potencial in marsikaj lahko naredimo."

Jokić: Če bomo doma premagali Makedonce, je bila ta točka dovolj
Po več tednih ugibanj v javnosti je zdaj jasno, da levi bočni branilec Bojan Jokić ostaja kapetan slovenske reprezentance. "Imeli smo priložnosti in lahko bi večkrat zadeli, zato smo malo razočarani. Pokazali smo všečno igro, ki pa jo lahko še popravimo. To je prava smer za naprej. Če bomo doma premagali Makedonce, je bila ta točka dovolj," je pojasnil 32-letni nogometaš Ufe.

Nekdanji odlični vezist dunajskega Rapida in Werderja Andreas Herzog je med letoma 1988 in 2003 odigral 103 tekme za Avstrijo in dosegel 26 golov. Foto: Reuters
Nekdanji odlični vezist dunajskega Rapida in Werderja Andreas Herzog je med letoma 1988 in 2003 odigral 103 tekme za Avstrijo in dosegel 26 golov. Foto: Reuters

Usodna je bila 55. minuta, ko so Izraelci izenačili po podaji iz kota: "Pri zadetku za 1:1 nismo bili dovolj kompaktni, saj je šla žoga po tleh. Imeli so dva napadalca, ki sta bila vseskozi prilepljena na naša osrednja branilca. V tistem trenutku nismo bili kompaktni in prejeli smo zadetek."

Herzog zadovoljen s točko
Selektor Izraela Andreas Herzog je bil zelo zaskrbljen nad igro svojih izbrancev v prvem polčasu. 50-letni Dunajčan je bil bolj zadovoljen z nadaljevanjem.

"Glede na priložnosti, ki jih je imela Slovenija, moramo biti zadovoljni s točko. Josip Iličić je zelo nevaren, a zadetek, kakršnega smo dobili, je povsem nepotreben. Ko ima tekmec toliko priložnosti, običajno takšne tekme izgubiš. Imeli smo tudi mi svoje priložnosti, a je nekajkrat Jan Oblak odlično posredoval. Na koncu točka ni slaba, ampak tudi ni tisto, kar sem pričakoval. Predvsem v prvem polčasu smo se zelo, zelo slabo gibali in je bila Slovenija zagotovo boljša ekipa," je poudaril Herzog, ki je neizbrisen pečat pustil pri Werderju iz Bremna, precej slabše pa se je znašel pri Bayernu, ki ga je zapustil že po eni sezoni.

Zahavi izenačil na 1:1 po podaji iz kota
Prvenec Šporarja za vodstvo Slovenije v Hajfi