Slovenija je na prvih dveh tekmah v Ligi narodov zbrala štiri točke. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija je na prvih dveh tekmah v Ligi narodov zbrala štiri točke. Foto: www.alesfevzer.com

"Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu, in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V Ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko med tednom pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zato, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjev. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo," je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije.

Slovenija se bo s San Marinom pomerila 7. oktobra. Štiri dni pozneje bo gostovala v Prištini, nato pa jo 14. oktobra v Kišinjevu čaka še obračun z Moldavci.

Zaradi epidemioloških razmer so s seznama odpadli potencialni reprezentanti Denis Popović, Tim Matavž, Aljaž Struna in Robert Berić. Še vedno ni Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, se je pa vrnil Benjamin Verbič.

Kek pričakuje več agresivnosti, tudi malo ulice ne bi škodilo

Jurčević dobil prednost pred Jokićem
Kako pa Kek komentira vpoklic novincev? "Lovrić je dobil ustrezne dokumente, ampak si bo moral na igrišču zagotoviti poziv. Je lahko dobra osvežitev v zvezni vrsti, je ofenzivno naravnan. Jon Gorenc Stanković igra že nekaj časa standardno pri Sturmu, Jurčević pa je bil že nekaj časa v mojih mislih. Ves čas bom iskal rešitve, širil kader in bazo, ki bi lahko pomagala v prihodnje."

Selektor znova ni vpoklical Bojana Jokića, ki igra za Ufo v ruskem prvenstvu. "Jokić je v širšem razmišljanju, ampak ravno te tekme dajejo možnost za nekaj novega. Bil je tudi poškodovan. Hočem pa preizkusiti Jurčevića, ker imamo deficit na tem položaju, manjka predvsem nekaj v ofenzivnem delu. To pa ne pomeni, da Jokića ni več v mojem razmišljanju," je dodal Kek.

Vsaka prijateljska tekma je pa boljša kot trening
Prav na tekmi s San Marinom bo preizkušal nove obraze. "To bo test za nova imena. Ne bom eksperimentiral, minutaža bo razdeljena. Jasno pa, da bom dal priložnost tistim, ki jih hočem videti. Vsaka prijateljska tekma je pa boljša kot trening," je še poudaril selektor.

Seznam za oktobrski ciklus

Vratarji:
Jan Oblak (Atletico Madrid)
Vid Belec (Sampdoria)
Matjaž Rozman (Celje)

Branilci:
Miha Mevlja (Soči)
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb)
Nejc Skubic (Konyaspor)
Jure Balkovec (Karagumruk)
Miha Blažič (Ferencvaros)
Nemanja Mitrović (Maribor)
Jon Gorenc Stanković (Sturm)
Mario Jurčević (Osijek)

Vezisti:
Jasmin Kurtić (Parma)
Miha Zajc (Genoa)
Jaka Bijol (Hannover)
Amedej Vetrih (Rizespor)
Rajko Rep (Hartberg)
Nino Kouter (Mura)
Sandi Lovrić (Lugano)
Dejan Petrovič (Rapid Dunaj)

Napadalci:
Benjamin Verbič (Dinamo Kijev)
Andraž Šporar (Sporting Lizbona)
Damjan Bohar (Osijek)
Haris Vučkić (Real Zaragoza)
Blaž Kramer (Zürich)


LIGA NARODOV
LIGA C, skupina 3

Nedelja, 11. oktobra, ob 20.45:
KOSOVO ‒ SLOVENIJA

Sreda, 14. oktobra, ob 20.45:
MOLDAVIJA ‒ SLOVENIJA


Nedelja, 15. novembra, ob 20.45:
SLOVENIJA ‒ KOSOVO

Sreda, 18. novembra, ob 20.45:
GRČIJA ‒ SLOVENIJA

Lestvica: Grčija in Slovenija po 4, Kosovo in Moldavija po 1.

Gliha povabil tri Murine igralce
Primož Gliha, selektor slovenske nogometne reprezentance do 21 let je medtem objavil seznam igralcev za prijateljski tekmi z Albanijo in Madžarsko, ki bosta oktobra. Tudi ti dve preizkušnji služita kot priprava na evropsko prvenstvo prihodnje leto, ki bo v Sloveniji in na Madžarskem.

Na seznamu so Tomi Horvat, Kevin Žižek, Jan Gorenc (vsi Mura), Adam Gnezda Čerin (Rijeka), Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk), Uroš Likar (Gorica), Aljaž Ploj (Aluminij), Igor Vekić, David Brekalo (oba Bravo), Žan Zaletel, Dušan Stojinović (oba Celje), Janez Pišek (Domžale), Jan Mlakar, Aljoša Matko, Luka Koblar (Maribor Branik), Luka Štor (Dynamo Dresden), Žan Medved (Slovan Bratislava), David Zec (Benfica), Žiga Frelih (Olimpija) in Žan Rogelj (Tirol).