Nogometaši Paris St. Germaina proslavljajo veliko zmago. Foto: Reuters
Nogometaši Paris St. Germaina proslavljajo veliko zmago. Foto: Reuters

Parižani so na Old Trafford pripotovali brez poškodovanih Neymarja in Edinsona Cavanija. V prvem polčasu so gledalci spremljali taktičen dvoboj z malo izrazitimi priložnostmi. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 1:0 za gostitelje, pri katerih sta zbranost 41-letnega Gianluigija Buffona preizkusila Marcus Rashford in Paul Pogba, v posesti žoge 47:53 odstotkov za goste.

Presnel Kimpembe se s soigralci veseli zadetka za 0:1 na Old Traffordu. Foto: Reuters
Presnel Kimpembe se s soigralci veseli zadetka za 0:1 na Old Traffordu. Foto: Reuters

V drugem delu se je mreža zatresla dvakrat, obakrat so se veselili navijači francoskih prvakov. V 53. minuti je za vodstvo PSG-ja z 0:1 po predložku Angela Di Marie iz kota iz bližine z volejem z levico zadel Presnel Kimpembe. Žoga je končala pod prečko.

Sedem minut pozneje je pred vrata še enkrat podal Di Maria, tokrat nizko z leve strani, Kylian Mbappe pa je povišal na 0:2. Zvezdnik PSG-ja je v prvem polčasu najlepšo priložnost Francozov zapravil.

United si do konca tekme ni pripravil pravih priložnosti, da bi vsaj znižal izid. V 89. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona po prekršku nad Danijem Alvesom izključen Pogba. Drugi polčas so morali rdeči vragi odigrati brez Jesseja Lingarda in Anthonyja Martiala, ki sta staknila poškodbi. Končna statistika: streli v okvir vrat 1:5, posest žoge 45:55 odstotkov.

Nicolo Zaniolo je dvakrat zadel za Romo. Foto: Reuters
Nicolo Zaniolo je dvakrat zadel za Romo. Foto: Reuters

Na Olimpicu trije goli v zadnje pol ure
Tudi v Rimu v prvem delu ni bilo zadetkov. Najbližje golu je bil v 38. minuti domači napadalec Edin Džeko, ki je zadel vratnico. Porto je do odmora le enkrat resno streljal v okvir vrat.

Rimljani so nato povedli v 70. minuti, ko je bil po podaji Džeka uspešen 19-letni Nicolo Zaniolo. Isti igralec je v 77. minuti povišal na 2:0, ko se je žoga po strelu Džeka od daleč odbila od vratice, in postal najmlajši Italijan z dvema zadetkoma na eni tekmi Lige prvakov.

Dve minuti pozneje je znižal rezervist Adrian Lopez in postavil končni izid. Imel je tudi nekaj sreče, saj je pred njim z roba kazenskega prostora streljal Tiquinho Soares, toda zgrešil skoraj celo žogo, ta pa je nato prišla do Lopeza, ki jo je spravil za hrbet Antonia Miranteja.

Osmina finala:
MANCHESTER UNITED - PARIS SG 0:2 (0:0)
Kimpembe 53., Mbappe 60.

RK: Pogba 89./Manchester United

Manchester United: De Gea, Young, Bailly, Lindelöf, Shaw, Herrera, Matić, Pogba, Lingard (45./Sanchez), Martial (46./Mata), Rashford (84./Lukaku).

Paris SG: Buffon, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Juan Bernat, Marquinhos, Verratti (75./Paredes), Draxler, Dani Alves, Di Maria (81./Dagba), Mbappe.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)

Po prvi tekmi precej bolje kaže PSG-ju. Foto: Reuters
Po prvi tekmi precej bolje kaže PSG-ju. Foto: Reuters

ROMA - PORTO 2:1 (0:0)
Zaniolo 70., 77.; Lopez 79.

Roma: Mirante, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Pellegrini (83./N'Zonzi), De Rossi, Cristante, Zaniolo (87./Santon), Džeko, El Shaarawy (90./Kluivert).

Porto: Casillas, Eder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles, Danilo, Herrera, Fernando Andrade (76./Andre Pereira), Otavio (84./Hernani), Brahimi (68./Adrian Lopez), Tiquinho.

Sodnik: Danny Makkelie (Nizozemska)

Povratni tekmi bosta 6. marca.


Sorodna novica De Jong dobil zeleno luč zdravnikov: Ajax proti Realu tudi z bodočim igralcem Barcelone

Sreda ob 21.00:
TOTTENHAM - BORUSSIA DORTMUND
AJAX - REAL MADRID

Povratni tekmi bosta 5. marca.

Torek, 19. februarja, ob 21.00:
LYON - BARCELONA
LIVERPOOL - BAYERN

Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda, 20. februarja, ob 21.00:
SCHALKE - MANCHESTER CITY
ATLETICO MADRID - JUVENTUS

Povratni tekmi bosta 12. marca.