Saša Kolman. Foto: MMC RTV SLO
Saša Kolman. Foto: MMC RTV SLO

Kolman, ki je zamenjal Boruta Jarca, se je na današnjem treningu na Brdu pri Kranju prvič srečal s svojimi varovankami. Po štirih dneh priprav bodo Slovenke v petek ob 16. uri igrale v Krškem proti Čehinjam. V Ligi narodov sta v skupini še Belorusija in Bosna in Hercegovina.

Prva pomočnica bo Nuša Ladinek
"Zmaga je naš glavni cilj, drugače ne znam delati. Želim si, da tako razmišljajo tudi igralke. Bo pa ta del Lige narodov do konca leta pomemben za spoznavanje, da si ustvarim sliko. Imamo mlado ekipo, potencial je zelo velik in prepričan sem, da lahko dekleta dajo še več. Nekatere poznam s seminarjev, ogledal sem si tudi nekaj tekem in sem bil prijetno presenečen, res se veselim dela," je na novinarski konferenci povedal Kolman, ki je za prvo pomočnico izbral trenerko Nušo Ladinek. Njegov pomočnik bo tudi prijatelj in nekdanji reprezentant Matej Mavrič Rožič, nekdanji vratar Mladen Dabanovič, član zlate slovenske generacije, pa bo trener vratark.

Pester življenjepis
39-letni Kolman ima pester trenerski življenjepis. Po igralski karieri (igral je za Tolmin, Gorico, Primorje, Nafto, pa tudi na Ferskih otokih, in sicer na položaju branilca) je 15 let deloval tudi v tujini. Pred prevzemom selektorskih dolžnosti je kot glavni trener že deloval v Novi Gorici, bil pa je tudi glavni trener v Avstraliji, kjer je vodil mladinsko in nato člansko zasedbo ekipe South Melbourne. Leta 2019 je prevzel dolžnosti vodje nogometne akademije slovitega Reala iz Madrida v Združenih arabskih emiratih.

Spora noče komentirati
Ob epidemiji je moral zapustiti ZAE, nekaj časa je bil nato brez zaposlitve, potem pa je prišel na Nogometno zvezo Slovenije, kjer je bil do zdaj zaposlen kot strokovni sodelavec za trenerska izobraževanja. Kot je znano, je prejšnji selektor Borut Jarc odstopil, potem ko so reprezentantke v odprtem pismu opozorile na slabe razmere v reprezentanci. Saša Kolman spora noče komentirati: "Za vse sem izvedel iz medijev in bi bilo napačno, da bi to zdaj komentiral. Želim, da obrnemo nov list in se osredotočimo na nadaljnje delo v ekipi."

Novi selektor slovenskih nogometašic Saša Kolman se ne bo oziral nazaj