Davor Bubanja (levo) je dosegel edini gol za Koper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Davor Bubanja (levo) je dosegel edini gol za Koper. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bonifika
Na Bonifiki se je zbralo več kot dva tisoč gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vlado Badžim
Vlado Badžim si je pred tekmo želel, da njegovi izbranci ne bi prejeli zadetka. Zdaj bodo morali Koprčani nujno zatresti mrežo tudi v Kazahstanu. Foto: MMC RTV SLO
Koprčani z grenkim priokusom po remiju

"Kanarčki" so dobro začeli. Že v četrti minuti je po podaji Aljaža Strune David Bunderla pritekel sam pred gostujočega vratarja, a s petih metrov ni bil natančen. Tri minute pozneje je Konstantin Vassiljev podal pred vrata, kjer je bil najvišji Milan Osterc, vendar njegov strel z glavo je končal tik ob levi vratnici.
Isti igralec je v 29. minuti močno streljal s 13 metrov, žoga pa je spet končala tik ob levi vratnici gostujočih vrat. Aktivni Vassiljev je v 32. minuti sprožil s 25 metrov, Aleksandr Mokin pa je žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Gostje so prvič zapretili v 35. minuti, ko je po izvajanju avta Nikola Vasiljević z glavo streljal meter mimo koprskih vrat.
Hasić preprečil vodstvo Šahterja
Začetne minute drugega polčasa so pripadle Kazhstancem. V 49. minuti je izjemno priložnost zapravil Maksat Bajžanov, ki je neovirano streljal z enajstih metrov, izkazal pa se je Ermin Hasić. Tudi čez pet minut je bil v glavni vlogi koprski vratar, ko je s skrajnimi močmi ustavil poskus Sergeja Hižničenka.
V 61. minuti je s skoraj 30 metrov močno streljal Vassiljev, Mokin pa je žogo s težavami odbil. Štiri minute pozneje je po kotu Vasiljeva Bojan Djukić streljal z glavo, a le nekaj centimetrov mimo vrat. V 67. minuti je branilec gostov Kairat Utabajev zadel vratnico.
Gol jokerja Bubanje ni bil dovolj
Deset minut pred koncem je trener Vlado Badžim v igro poslal Davorja Bubanjo. Le štiri minute zatem je napadalec po podaji Osterca in slabem posredovanju gostov spretno z vsega nekaj metrov žogo poslal v mrežo.
Ko so gledalci že zapuščali Bonifiko, je Djukić v kazenskem prostoru podrl Aldina Džidića, sodnik Georgi Vadačkoria pa je pokazal na belo točko. V 93. minuti je Žambil Kukejev Šahterju zagotovil ugoden izid pred povratno tekmo, ki bo naslednji četrtek.

Prvi predkrog, prva tekma:
KOPER - ŠAHTER KARAGANDI 1:1 (0:0)
2.200; Bubanja 84.; Kukejev 93./11-m

Koper: Hasić; Blažič, Handanagić, Djukić, Hadžić; Vassiljev, Guberac, Struna (88./Marijanovič), Stojanović (72./Karič); Bunderla (80./Bubanja), Osterc.

Šahter: Mokin; Utabajev, Vasiljević, Džidić, Konjsbajev; Alijev, Vičius, Kukejev, Borantajev; Finončenko (85./Raškovič), Hižničenko (90./Dosmanbetov).

Sodnik: Georgi Vadačkoria (Gruzija)

Povratna tekma bo 7. julija ob 13.00.

Zanimivejši pari:
FULHAM
- NSI (FER) 3:0 (1:0)

TRANS (EST) - RABOTNIČKI 1:4 (1:1)

SPARTAK TRNAVA - ZETA (ČRG) 3:0 (1:0)

RAD
(SRB) - TRE PENNE (SRM) 6:0 (4:0)

IBV (ISL) - SAINT PATRICK 1:0 (0:0)

Koprčani z grenkim priokusom po remiju