Andrej Kramarić je zagotovil prvo točki Hrvaški v tretji izvedbi Lige narodov. Po petkovi katastrofalni predstavi in porazu proti Avstriji v Osijeku z 0:3 so svetovni podprvaki zaigrali precej bolje. Foto: EPA
Andrej Kramarić je zagotovil prvo točki Hrvaški v tretji izvedbi Lige narodov. Po petkovi katastrofalni predstavi in porazu proti Avstriji v Osijeku z 0:3 so svetovni podprvaki zaigrali precej bolje. Foto: EPA

Francoski selektor Didier Deschamps je v zgoščenem ritmu tekem številne zvezdnike pustil na klopi. Karim Benzema, Kylian Mbappe, Kingsley Coman, Lucas Hernandez in Theo Hernandez niso vstopili v igro.

V 18. minuti je Mateo Kovačić lepo podal v prazen prostor, Ante Budimir je stekel sam proti vratarju Miku Maignanu. Preveč je čakal s strelom, zaneslo ga je v levo stran in Maignan je zaprl kot.

Adrien Rabiot je učinkovito končal protinapad. Foto: EPA
Adrien Rabiot je učinkovito končal protinapad. Foto: EPA

Zadetek Nkunkuju razveljavljen
Po pol ure igre je odlični napadalec Christopher Nkunku z lobom matiral vratarja Dominika Livakovića, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Moussa Diaby je podal malo prepozno in Nkunku je bil v prepovedanem položaju. Stranski sodnik je dvignil zastavico, njegovo odločitev pa je potrdil videosodnik.

V 52. minuti so Francozi povedli. Wissam Ben Yedder je našel Adriena Rabiota, ki je z leve strani stekel proti vratom in z levo nogo ukanil nemočnega Livakovića.

Kramarić vstopil, izsilil najstrožjo kazen in jo unovčil
Selektor Zlatko Dalić je moral po uri igre nekaj spremeniti. Najprej sta vstopila Mario Pašalić in Mislav Oršić, v 69. minuti pa še Andrej Kramarić. Luka Modrić, ki je odigral 150. tekmo za izbrano vrsto, je v 71. minuti poskusil z levico z 20 metrov, vendar je bil Maignan na pravem mestu.

Antoine Griezmann, ki je vstopil v 62. minuti, je imel četrt ure pred koncem veliko priložnost za 0:2. Njegov strel z desne strani je z nogo odbil Livaković.

Sedem minut pred koncem je Maignan odbil strel Nikole Vlašića, do žoge je prišel Kramarić, ki pa ga je podrl Jonathan Clauss. Videosodnik je preveril in sporočil, da ni šlo za prepovedani položaj. Glavni delivec pravice Marco Guida je nato pokazal na belo točko. Kramarić je z desno nogo poslal Maignana v napačno smer za 1:1.

Hrvati so dobili zalet. Strel Vlašića z levo nogo je v 88. minuti odbil Maignan, Luka Sučić pa je v 94. minuti streljal mimo vrat.

Obe reprezentanci sta osvojili prvo točko v Ligi A. Francozi so v petek na Stade de Franceu izgubili proti Danski z 1:2, Hrvati pa so bili nemočni proti Avstriji (0:3).

Jens Stryger Larsen je zagotovil Danski nove tri točke. Foto: EPA
Jens Stryger Larsen je zagotovil Danski nove tri točke. Foto: EPA

Stryger Larsen odločil nočno tekmo na Dunaju
Na Dunaju se je po izpadu elektrike na stadionu Ernst Happel tekma med Avstrijo in Dansko začela ob 22.15. Izbranci Ralfa Rangnicka so kljub dobri predstavi izgubili z 1:2.

Pierre-Emile Höjbjerg je v 27. minuti zadel z bližine za vodstvo Danske. Izenačil je Xaver Schlager v 67. minuti po podaji Marka Arnautovića. Obe izbrani vrsti sta zadeli tudi okvir vrat. Christian Eriksen je zadel vratnico v 70. minuti, štiri minute zatem pa je Arnautović že preigral Kasperja Schmeichla, a je stresel vratnico.

Odločitev je padla šest minut pred koncem, ko je Jens Stryger Larsen z roba kazenskega prostora z desno nogo mojstrsko zavrtinčil žogo v malo mrežico.

Zmaga Kazahstana v Trnavi
V Ligi C je Kazahstan z zmago z 1:0 nad Slovaško prevzel vodstvo v skupini 3. Edini zadetek v Trnavi je v 26. minuti dosegel Aslan Darabayev. Belorusija in Azerbajdžan sta se v isti skupini razšla brez zadetkov.


Liga A, skupina 1, 2. krog:
HRVAŠKA – FRANCIJA 1:1 (0:0)
Kramarić 83./11-m; Rabiot 52.

Hrvaška: Livaković, Juranović, Erlić, Vida, Barišić, Brozović, Modrić (79./Sučić), Kovačić (79./Vlašić), Majer (63./Pašalić), Budimir (69./Kramarić), Brekalo (63./Oršić).

Francija: Maignan, Pavard, Saliba, Kimpembe, Digne, Tchouameni (62./Kamara), Guendouzi, Diaby (79./Clauss), Rabiot, Nkunku, Ben Yedder (62./Griezmann).

Sodnik: Marco Guida (Italija)


AVSTRIJA – DANSKA 1:2 (0:1)
Schlager 67.; Höjbjerg 28., Stryger Larsen 84.

Avstrija: Pentz, Trimmel, Posch (63./Danso), Alaba, Friedl (78./Wöber), Seiwald, Schlager, Laimer, Baumgartner (46./Sabitzer), Ljubičić (46./Arnautović), Kalajdžić (46./Gregoritsch).

Danska: Schmeichel, Andersen, Vestergaard (52./Cornelius), Nelsson, Kristensen, Höjbjerg, Jensen (80./Delaney), Maehle (66./Stryger Larsen), Eriksen, Poulsen (52./Damsgaard), Braithwaite (52./Skov Olsen).

Sodnik: William Collum (Škotska)

Vrstni red: Danska 6, Avstrija 3, Francija in Hrvaška po 1.


Liga B, skupina 2, 2. krog:
ISLANDIJA – ALBANIJA 1:1 (0:1)
Thorsteinsson 49.; Seferi 30.

Vrstni red: Islandija 2, Izrael in Albanija po 1.


Liga C, skupina 3, 2. krog:
BELORUSIJA – AZERBAJDŽAN 0:0
RK: Alijev 84./Azerbajdžan

SLOVAŠKA – KAZAHSTAN 0:1 (0:1)
Darabajev 26.

Vrstni red: Kazahstan 6, Slovaška 3, Belorusija in Azerbajdžan po 1.


Liga D, skupina 1, 2. krog:
ANDORA – MOLDAVIJA 0:0
RK: Stina 43./Moldavija

LATVIJA – LIHTENŠTAJN 1:0 (0:0)
Zjuzins 73.

Vrstni red: Latvija 6, Moldavija 4, Andora 1, Lihtenštajn 0.