Zinedine Zidane je v dobrih dveh letih trenerskega dela pri Realu osvojil kar devet lovorik, med drugim je bil trikrat zapored evropski prvak. Po desetih mesecih se vrača v kraljevi klub, ki ima letos obupno sezono in jo bo končal brez lovorike. Foto: Reuters
Zinedine Zidane je v dobrih dveh letih trenerskega dela pri Realu osvojil kar devet lovorik, med drugim je bil trikrat zapored evropski prvak. Po desetih mesecih se vrača v kraljevi klub, ki ima letos obupno sezono in jo bo končal brez lovorike. Foto: Reuters

46-letni Zidane, ki je Real popeljal do treh zaporednih naslovov v Ligi prvakov, bo že v torek znova vodil trening Reala. Vodstvo kluba naj bi priznanemu strokovnjaku ob vrnitvi obljubilo 300 milijonov evrov za nakupe igralcev. V zadnjem času je krožilo kar nekaj imen. Med kandidati za vroči stolček je bil tudi Jose Mourinho.

"To je poseben dan za vse. Zelo sem vesel, da sem se vrnil domov. Ekipo želim znova popeljati kamor sodi - povsem na vrh. Imam veliko željo in že jutri začnem z delom. Predsednik Florentino Perez me je poklical. Ker ta klub ljubim, sem zdaj tukaj," je na uvodni novinarski konferenci poudaril Zidane, ki je pred 284 dnevi ob slovesu dejal, da se bo verjetno še kdaj vrnil na klop Reala. Verjetno si ni mislil, da ne bo minilo niti eno leto.

Sezona za pozabo
Zidane je Real zapustil 31. maja lani, nasledil ga je Julen Lopetegui, ki ni bil uspešen, prav tako ne njegov naslednik Santiago Solari. Realu se je sezona podrla že na začetku marca: ekipo je v osmini finala Lige prvakov izločil Ajax (2:1 in 1:4), konec je tudi zgodbe v španskem kraljevem pokalu (Barcelona je bila boljša s 3:0), nobenih realnih možnosti pa ni več niti za naslov španskega prvaka, saj ima Barcelona 12 točk prednosti.

Zidane vesel, da se je vrnil domov

Bale na izhodnih vratih?
Zidana so v zadnjih dneh povezovali predvsem z Manchester Unitedom in Juventusom, a se je odločil za vrnitev v kraljevi klub. Pričakuje se kar nekaj sprememb v igralskem kadru, verjetno bo moral oditi tudi Gareth Bale, ki ni v dobrih odnosih z navijači, prav tako pa se ni najbolje razumel z Zidanom, ko je bil ta na trenerskem položaju članske ekipe med letoma 2016 in 2018.

Ramos ne beži pred odgovornostjo
Medtem se je na Twitterju razpisal Sergio Ramos. "Zadnji dogodki so bili katastrofalni in pred tem ne bežim. Igralci smo v prvi vrsti odgovorni za rezultate, jaz kot kapetan pa še posebej." Komentiral je tudi potezo na prvi tekmi osmine finala proti Ajaxu, ko je nalašč naredil prekršek za rumeni karton, da bi lahko kazen odsedel na povratni tekmi in bil potem "čist" za četrtfinale Lige prvakov, potem pa je dobil še dodatno tekmo prepovedi. "Je bila to napaka? Seveda je bila in popolnoma prevzemam krivdo." Ramos je tudi podprl trenerja Solarija, kar pa zdaj ne igra nobene vloge.