Damir Krznar (levo) se je razveselil bučne podpore s tribun. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar (levo) se je razveselil bučne podpore s tribun. Foto: www.alesfevzer.com

Maribor bo moral na povratni tekmi na Malti poiskati odlično (dnevno) formo in si zagotoviti preboj v 2. predkrog tekmovanja, potem ko smo lahko v Ljudskem vrtu spremljali taktično zelo zrelo in pametno igro Birkirkare.

Prva misel je, da se bodo morali zdaj tudi oni odpreti in nam omogočiti nekaj več prostora. Potem nam je ugodneje v igri in se boljše odzivamo. Verjamem, da bomo takšni.

Damir Krznar, trener NK-ja Maribor

Evrogol Paula Mbonga po dobre pol ure igre je šokiral vse prisotne na stadionu, Mariborčanom, ki so med poletjem izgubili najboljšega strelca prejšnje sezone Žana Vipotnika, manjkali pa so tudi Josip Iličić, Ignacio Guerrico in Aleks Pihler, pa nikakor ni uspelo streti odlično postavljene obrambe tekmeca.

Za vsak strel na vrata Maltežanov so porabili ogromno energije, a jim je v drugem polčasu le uspelo izenačiti: potem ko je Mbong v kazenskem prostoru podrl Marka Kolarja, je glavni sodnik Mohammed Al Emara pokazal na belo točko, s katere je izid izenačil Ivan Brnić.

5600 gledalcev je do konca tekme, ki je bila podaljšana za kar osem minut, zaman čakalo na novi zadetek, varovance Damirja Krznarja, ki še niso najbolj uigrani, prihodnji teden v Ta' Qualiju tako čaka vroče gostovanje.

Krznar: Od prve do 100. minute smo poskušali
"Prva tekma je vedno najtežja. Kar je pomembno, je, da smo zabili in ostajamo v igri. Odločala bo tekma v gosteh," je najprej za uradno spletno stran kluba povedal trener Maribora Damir Krznar. "Prva misel je, da se bodo morali zdaj tudi oni odpreti in nam omogočiti nekaj več prostora. Potem nam je ugodneje v igri in se bolje odzivamo. Verjamem, da bomo takšni." Ob tem se je 51-letni hrvaški strateg zahvalil tudi navijačem, ki so se v lepem številu zbrali na tribunah Ljudskega vrta. "Kar moramo poudariti, je, da smo od prve do stote minute, kolikor se je igralo, poskušali, vztrajali in nismo odnehali. Pri tem so nam bili v pomoč navijači, ki so bili znova naš 12. igralec, tudi v takšnem vremenu. Zahvaljujemo se jim za podporo, imamo veliko odgovornost, da se jim oddolžimo na Malti," je še povedal.

Ivan Brnić je takole izenačil izid z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Brnić je takole izenačil izid z bele točke. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Vijoličasti le remizirali z Birkirkaro

Repas pogrešal nekaj več sreče
Mariborčani so bili v statistiki sicer precej boljši tekmec. Na njegova vrata so sprožili 11 strelov (sicer le dva v okvir vrat), Birkirkara zgolj dva. Razmerje v udarcih iz kota je bilo 10:2 v korist vijoličastih. A tekma se je kljub vsemu končala brez zmagovalca. "Pričakovali smo čvrsto ekipo. Točno to se je zgodilo. Takšne bloke je težko prebiti, ampak z neko idejo več, kombinatoriko bi si morali pripraviti kakšno priložnost več, imeti bi morali tudi nekaj sreče, da bi se kaj odvilo v našo korist," pa je po tekmi povedal Jan Repas, ki ga je povsem ob koncu tekme na zelenici zamenjal Xhuliano Skuka.

Povratna tekma je na sporedu prihodni četrtek ob 17. uri. Če se Mariborčani uvrstijo v naslednji predkrog, bo njihov tekmec luksemburški Differdange.

Krznar po remiju: Veliko kakovostnejši smo od Maltežanov, a to bo treba dokazati
Odzivi po tekmah Maribor – Birkirkara in Domžale – Balzan
Polom Domžalčanov na prvi tekmi proti Balzanu