Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar. Foto: www.alesfevzer.com

Potem ko so Mariborčani prejšnji teden v Ljudskem vrtu proti Birkirkari iztržili remi (1:1), so se po slabih 20 minutah igre na Malti znašli v zaostanku. Yannick Yankam je zadel z bele točke.

Dolgo časa so vijoličasti lomili nasprotnika, v končnici tekme jim je vendarle uspelo. Izid je najprej izenačil Arnel Jakupović, še pred podaljški pa je potnika v naslednji predkrog odločil Xhuliano Skuka. 24-letni Albanec se je poigral z domačo obrambo, preigral še poljskega vratarja Marcela Zapytowskega in Maribor izstrelil v 2. predkrog.

Sorodna novica Rezervista Jakupović in Skuka rešila Maribor na Malti

Krznar: Imeli smo izjemen odziv po zaostanku
"Nora tekma, takšno smo sicer tudi pričakovali, ampak smo kljub temu izgubili milijardo živcev," je uvodoma za klubsko spletno stran povedal strateg vijoličastih Damir Krznar in nadaljeval: "Po odmoru, ko smo se odkrito pogovorili in se odzvali, je bila naša podoba v drugem polčasu povsem drugačna. Moramo priznati, da so bile tudi ugodnejše vremenske razmere in so igralci lažje pokazali, kar se od njih pričakuje. Imeli smo izjemen odziv po zaostanku, vrnili smo se, iskali gol še v rednem delu tekme, čeprav smo menili, da so podaljški naša prednost, ker imamo več moči in bolje tečemo."

Sklenil je: "Spoštovanje in čestitke igralcem. Kar so zapletli v prvem, so popravili v drugem polčasu. To je pot. Metati se na glavo za ta grb, dres. Tokrat nam je uspelo, upam, da nam bo tudi v prihodnje."

Termin tekme je vijoličaste dodatno motiviral
Eden izmed junakov tekme je bil tudi Jakupović, strelec izenačujočega zadetka v 80. minuti obračuna. 25-letni avstrijski nogometaš je žogo spretno preusmeril v mrežo po podaji Ivana Brnića z leve strani. "V življenju ni nič nuja, a ne bi bilo realno, če se Maribor ne bi uvrstil v naslednji krog. Cilj smo izpolnili, to je zdaj že preteklost. S tem, ko so določili termin tekme ob 17. uri, so nas le še dodatno motivirali. To so bile nekakšne mentalne igrice, a smo se znali z njimi spopasti. Vse smo dobro oddelali in si zagotovili napredovanje," je povedal Jakupović.

Štajerce v 2. predkrogu čaka obračun z luksemburško ekipo Differdange.