Damir Krznar sestavlja mozaik za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Krznar sestavlja mozaik za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Priprave na Skalni kleti je začelo 26 nogometašev, med katerimi ni bilo Rusa Jegorja Pruceva, ki se je vrnil v Crveno zvezdo, in nigerijskega napadalca Sundaya Adetunjija, ki ga je posodil klub Čukarički. Manjkal je tudi branilec Žan Karničnik, ki je s slovensko reprezentanco v Nemčiji.

Celjski strateg Damir Krznar poudaril, da njegovo moštvo potrebuje še tri do štiri igralce, da bi bilo konkurenčno tako na domačem prvenstvu kot tudi v Evropi. "Okrepitve morajo biti kakovostnejše od večine igralcev, ki jih trenutno imamo v kadru. Takšne igralce je seveda težko najti, a trenutno smo v pogovorih s 15 igralci, med katerimi bomo v doglednem času izbrali tiste, ki si jih želimo," pravi Hrvat na klopi Celja. Ta ob tem konkretnih imen okrepitev ni želel razkriti.

Glede ciljev za prihodnjo sezono je Krznar dejal, da mora zdajšnji prvak vselej stremeti k temu, da ubrani naslov, vendar se ob tem zaveda težavnosti naloge. "V zadnjih štirih ali petih sezonah to ni uspelo nikomur, a se do konca želimo boriti za prvo mesto. Tudi v Evropi si želimo, da bi se nam uspelo prebiti v skupinski del kakšnega izmed tekmovanj, pri čemer bo zelo pomembna že prva tekma," je dejal Krznar.

Žreb prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov bo v torek. Celjani bi se med možnimi tekmeci zagotovo najraje izognili slovaškemu in bolgarskemu prvaku Slovanu iz Bratislave in Ludogorcu. "Seveda bi se radi izognili boljšim ekipam, a nimamo vpliva na to, koga nam bo namenil žreb. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik, moramo prikazati dobro igro, za katero se nadejamo, da nam bo prinesla napredovanje," je dejal kapetan moštva Denis Popović, ki se po bolezni vrača v ekipo.

Med možnimi tekmeci je tudi prvak Bosne in Hercegovine Borac iz Banjaluke, s katerim nameravajo Celjani 19. junija odigrati prijateljsko tekmo. "Sam bi si tekmo želel odigrati, a če bosanski klub ne bo za to, bomo njegovo odločitev spoštovali. Vsekakor pa bi rad poudaril, da so kvalifikacijske in pripravljalne tekme nekaj povsem drugega, saj na slednjih pridejo do izraza predvsem individualne odlike posameznikov, medtem ko v taktičnem smislu ne razkrivajo veliko," je povedal Krznar.

Preostali možni tekmeci slovenskih prvakov so še finski HJK iz Helsinkov, estonska Flora iz Talina, romunska Steaua iz Bukarešte, Klaksvik s Ferskih otokov, irski Shamrock Rovers, gibraltarski Lincoln Red Imps, valižanski The New Saints, armenski Pjunik, latvijski RFS, moldavski Petrocub Hincesti in kosovski Ballkani.

Prve tekme bodo na sporedu 9. in 10. julija, povratne pa 16. in 17. julija.