Ciru Immobilu ni uspelo zatresti milanske mreže. Foto: EPA
Ciru Immobilu ni uspelo zatresti milanske mreže. Foto: EPA

Ekipi sta se v polfinalu srečali že drugo leto zapored. Lani so se uvrstitve v finale veselili Milančani – obe tekmi sta se končali z neodločenim izidom (0:0), tako da so o finalistu odločale enajstmetrovke. Lazio je do polfinala prišel prek Novare in Interja, Milan pa prek Sampdorie in Napolija. To je bil sicer 19. obračun Lazia in Milana v italijanskem pokalu.

Pozdrav nekdanjih nogometašev, zdaj trenerjev Milana in Lazia - Gennara Gattusa in Simoneja Inzaghija. Foto: EPA
Pozdrav nekdanjih nogometašev, zdaj trenerjev Milana in Lazia - Gennara Gattusa in Simoneja Inzaghija. Foto: EPA

Čeprav je imel Milan večjo posest žoge v prvem polčasu (54/46), je prvi polčas na Stadio Olimpicu minil v znamenju sinjemodrih gostiteljev, ki so bili konkretnejši v napadu. Nizali so priložnosti – Patric je v 25. minuti sprožil močan strel, ki je končal mimo leve vratnice, dve minuti pozneje je globinsko podajo Romula v kazenskem prostoru sprejel Ciro Immobile, a je preslabo meril, tudi Sergej Milinković-Savić je dvakrat zapretil, v 37. minuti je streljal z okoli 20 m, žoga je za nekaj cm švignila mimo vrat, v 39. minuti je Marco Parolo streljal mimo leve vratnice –, a nobena izmed žog ni končala za hrbtom vratarja Milana Gianluigija Donnarumme.

Milan je vse do 50. minute čakal na resnejšo priložnost – Krzysztof Piatek je sprejel odlično podajo v kazenskem prostoru, prišel do strela, a ga je nogometaš Lazia blokiral.

Luigi Donnarumma je imel veliko dela na prvi polfinalni tekmi. Foto: EPA
Luigi Donnarumma je imel veliko dela na prvi polfinalni tekmi. Foto: EPA

V 66. minuti se je žoga odbila do Milinkovića-Savića, ki je takoj močno streljal z okoli 20 m, meril je v desni spodnji kot, na pravem mestu pa je bil Donnarumma. Takoj zatem je Joaquin Correa uspešno prodiral, preigral obrambo Milana, se znašel sam pred Donnarummo, a se je ta znova izkazal z obrambo.

V 80. minuti je Immobile pognal navijače na noge in ogrozil Donnarummo, ko je zadel okvir vrat, a bil je v prepovedanem položaju.

V 88. minuti je priložnost Milana zapravil Piatek, ko je z glavo streljal z 11 m, žoga je končala visoko nad vrati.

POLFINALE, prvi tekmi:
LAZIO - MILAN 0:0

Lazio: Strakosha, Bastos, Acerbi, Patric, Lulić, Milinković-Savić, Leiva, Parolo (73./Alberto), Romulo (90./Marušić), Immobile (81./Caicedo), Correa.

Milan: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Laxalt, Kessie (29./Calhanoglu), Bakayoko, Paqueta (85./Biglia), Suso (73./Castillejo), Piatek, Borini.

Sodnik: Daniele Orsato


FIORENTINA - ATALANTA 3:3 (2:2)
Chiesa 33., Benassi 36., Muriel 79.; Gomez 16., Pašalić 18., De Roon 58.
Iličić (Atalanta) je igral vso tekmo in prispeval podajo za prva gola.

Povratni tekmi bosta 24. aprila.