Slavje Reala po zadnjem golu na tekmi. Foto: Reuters
Slavje Reala po zadnjem golu na tekmi. Foto: Reuters

Interpretacija na prvo žogo bi bila slaba obramba, v resnici pa smo videli kombinacijo neverjetnih evrogolov in srečnih golov, pri katerih je žoga na poti v mrežo spremenila smer.

City je povedel že v drugi minuti, ko je prosti strel mojstrsko izkoristil Bernardo Silva. "Hitro so zadeli, a če smo popolnoma pošteni, nihče ni pričakoval, da bo gol padel iz takega položaja. A odreagirali smo zelo dobro," je začetek tekme podoživel trener Reala Carlo Ancelotti.

Sorodna novica Brez zmagovalca na poslastici v Madridu; Trossard preprečil poraz Arsenala

Na 200. tekmi pripravil presenečenje
Italijanski strateg je na svoji 200. tekmi v Ligi prvakov pripravil taktično presenečenje, ker je postavil Rodryga na levo krilo: "Mislim, da smo City pri tem ujeli na levi nogi. Pri drugem golu smo izpeljali res odlično akcijo, Vinicius in Rodrygo sta tako pripravila res veliko priložnosti." Realu je pri hitrem preobratu, že v 14. minuti je vodil z 2:1, pomagala tudi sreča, saj je tako pri strelu Eduarda Camavinge kot Rodryga žoga spremenila smer.

"Seveda smo si želeli pred povratno tekmo vsaj malo rezultatske prednosti, a s končnim izidom moramo biti vseeno zadovoljni. Dobro smo se borili, če bomo podobno predstavo ponovili tudi naslednji teden, bomo napredovali," je pozitivni vidik iskal Ancelotti.

Igralec tekme upa, da bo lahko igral
City je sredi drugega polčasa z dvema superzadetkoma sam prešel v vodstvo s 3:2, v 66. minuti je zadel Phil Foden, pet minut pozneje pa Joško Gvardiol. "Čeprav smo hitro zapravili vodstvo, nismo postali panični, to je odlika naše ekipe," je povedal Foden in opisal svoj gol. "Ko sem se dotaknil žoge, sem čutil, da sem jo res dobro zadel." 23-letni Britanec je zaradi manjše poškodbe predčasno končal tekmo, a upa, da bo okreval do povratne tekme. Foden je bil sicer izbran za igralca tekme.

Joško Gvardiol je zadel v slogu najboljših napadalcev na svetu. Foto: Reuters
Joško Gvardiol je zadel v slogu najboljših napadalcev na svetu. Foto: Reuters

Zadnji gol za City je dosegel Joško Gvardiol, kar je bil njegov prvenec za angleškega prvaka: "Kakšna tekma! Prvič sem igral na tem stadionu, ozračje je bilo res neverjetno. S končnim izidom smo lahko zadovoljni.

Festival lepih golov je v 76. minuti končal Federico Valverde, ki je z volejem udaril z desne strani, žoga pa se je od tal odbila v mrežo: "Ta gol nam je dal krila pred povratno tekmo. Zahvaliti se moram navijačem, ki so navijali za nas od prve do zadnje minute. Gol je bil res lep, žal pa smo takrat malce zmanjšali intenzivnost igre, premalo smo pritiskali, tako da so imeli malce sreče. Pred povratno tekmo smo lačni napredovanja."

Tri naj bo ... in to devetkrat zapored
In še statistična zanimivost: Manchester City je na prav vsaki od devetih letošnjih tekem v Ligi prvakov dosegel po natanko tri gole!

V Ligi prvakov dva remija