Barcelona se bo morala za uvrstitev v Ligo prvakov naslednjo sezono še kako potruditi. Foto: EPA
Barcelona se bo morala za uvrstitev v Ligo prvakov naslednjo sezono še kako potruditi. Foto: EPA

Barcelona se je tako znašla v družbi Šahtarja (2 gola), Malmöja (1) in skupinskega tekmeca Dinama iz Kijeva (1). Proti Bayernu in Benfici, ki sta napredovala, Barcelona ni dosegla zadetka. V zadnjem desetletju je bil najslabši izkupiček Blau grane v skupinskem delu Lige prvakov devet golov.

"Barcelona ima v svojih vrstah igralce z odlično tehniko, brez dvoma, a manjka jim intenzivnost tako z žogo kot brez nje. V tem se ne morejo kosati z nami in razlika je bila očitna, še posebej v drugem polčasu, ko bi lahko dosegli še nekaj golov," je diagnozo Kataloncem po zmagi s 3:0 postavil napadalec Bayerna Thomas Müller, ki je dosegel jubilejni (50.) gol v Ligi prvakov. S tem se je uvrstil v ekskluzivni klub, v katerem so še Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy, Karim Benzema, Raul, Robert Lewandowski, Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Sorodna novica Barcelona brez osmine finala, tekma Atalanta - Villarreal zaradi sneženja v četrtek

Xavi: Nadvladali so nas
Nemoč Barcelone, ki bi morala v Münchnu zmagati, če bi hotela napredovati v izločilne boje, je priznal tudi trener Xavi. "Bili so boljši od nas, nadvladali so nas. Poskušali smo, jih pritisnili na njihovo polovico, toda kmalu so prevladali," je povedal Xavi.

"Počutimo se res slabo, tega nismo hoteli in navijači si tega ne zaslužijo. Smo v težkem položaju, in to boli. Veliko je dejavnikov, ki so privedli do te točke. Sami smo krivi, še posebej slabi smo bili na prvih dveh tekmah. Če bi osvojili več točk, bi napredovali," je povedal kapetan Sergio Busquets.

Poklapan je bil tudi branilec Araujo: "Rezultat je porazen in lahko bi bil še višji. Prvi gol je zbil našo samozavest. Nismo zapravili napredovanja na tej tekmi, ampak na prejšnjih. Moramo delati in upati, da bodo prišle lepše stvari. Zdaj je naš cilj osvojitev Evropske lige."

Naslednje leto sploh v Ligi prvakov?
V trenutni formi bo to vse prej kot lahko. Barceloni grozi, da prihodnje leto sploh ne bo igrala v Ligi prvakov. V prvenstvu za četrtim mestom zaostaja za šest točk. Če ji ne uspe v La Ligi, je možnost tudi Evropska liga, a jo bo treba osvojiti.

Popolnoma drugačno je vzdušje v Bayernu, ki je drugič v zadnjih treh letih skupinski del končal z vsemi 18 točkami. Ko jim je pred dvema letoma uspelo podobno, so osvojili evropski naslov. "Nocoj smo res prevladovali. Nasprotnik je bil veliko evropsko ime, ki je potrebovalo zmago, toda nismo mu dovolili priložnosti. Če bi se zbrali in bi bilo res treba, bi lahko zabili še več kot tri gole," je povedal trener Bayerna Julian Nagelsmann.