Bolj star ... več golov ... Foto: Reuters
Bolj star ... več golov ... Foto: Reuters

Argentinec je ob zmagi s 5:1 nad Ferecvarošom prispeval prvi gol, v 27. minuti je bil natančen z bele točke. Lionel Messi je zdaj gol v Ligi prvakov dosegel že v 16. sezoni. S tem dosežkom se lahko pohvali le še Ryan Giggs, a Messi je prvi, ki je to storil v zaporednih sezonah.

Gerard Pique je bil v Ligi prvakov izključen drugič. Foto: Reuters
Gerard Pique je bil v Ligi prvakov izključen drugič. Foto: Reuters

Zadela oba mladeniča
Pri Kataloncih so lahko veseli tudi drugega ekstrema, saj se je zadetka veselil 17-letni Pedri, sploh prvega v članskem dresu. Še v prvem polčasu je bil natančen Ansu Fati, kar pomeni, da je Barcelona zdaj edini klub na svetu, za katerega sta na isti tekmi Lige prvakov zadela dva igralca, stara 17 let ali manj.

Pique videl rdeče
Barcelona zelo dobro igra na Camp Nouu, saj je na zadnjih 37 domačih tekmah Lige prvakov zmagala 33-krat, remizirala pa štirikrat. Za malce slabe volje je poskrbel le Gerard Pique, ki je bil izključen in ne bo mogel potovati na gostovanje k Juventusu.

Podaljšanje pogodbe

Barcelona je podaljšala pogodbe z vratarjem Marc-Andreem ter Stegnom. Kot so v torek zvečer zapisali pri katalonskem velikanu, je ter Stegen podpisal pogodbo do junija 2025, njegova odškodnina za predčasen odhod pa znaša kar 500 milijonov evrov. Kar pol milijarde evrov visoko odškodnino ima v novi pogodbi tudi vodja obrambe Gerard Pique, ki ostaja do leta 2024. Do istega leta je podaljšal tudi Frankie De Jong.

Morata zabil oba gola za Juve
V drugi tekmi iste skupine je Juventus brez obolelega Cristiana Ronalda v gosteh premagal Dinamo Kijev z 2:0. Oba gola je prispeval povratnik pri stari dami Alvaro Morata. Italijanski prvak je tako prvič po 16 letih spet nanizal šest zaporednih zmag v skupinskem delu Lige prvakov.

Sorodna novica Rashford z mojstrovino odločil derbi večera v Parizu

V Parizu spet odločil Rashford
Manchester United je v Parizu spet nekoliko presenetljivo premagal PSG (tokrat 1:2). Junak srečanja je bil spet Marcus Rashford, ki je odločil predvsem ob koncu tekme. Anglež že dolgo velja za izrazito nadarjenega in uspešnega, a se mu vseeno ni uspelo prebiti v samo smetano napadalcev.

Ko bi zadeval še "grde" gole ...
Angleški analitiki so prepričani, da je zdaj morda prišel čas za spremembo. Nekdanji igralec rdečih vragov Rio Ferdinand je razmišljal: "Če bo tako napredoval, brez dvoma lahko postane eden od najboljših. Potrebuje malo več ubijalskega instinkta. Ko je Wayne Rooney prišel v naš klub, je dosegal lepe zadetke, postal je obseden z goli. Marcus je podoben, dosega in ustvarja res lepe gole, če bo to veljalo še za 'grde' gole, bi bilo to čudovito."

Leipzig in Barcelona odlično začela novo sezono Lige prvakov