Kylian Mbappe je povzročal nemški obrambi nenehne preglavice. Foto: Reuters
Kylian Mbappe je povzročal nemški obrambi nenehne preglavice. Foto: Reuters

Protinapadi gostov, ki so dobili 16 od zadnjih 21 tekem na gostovanjih, vključno z zadnjimi osmimi, so se tudi tokrat izkazali za smrtonosne. Tako kot proti Barceloni je bil v osrednji vlogi 22-letni Kylian Mbappe, ki je v snežnem metežu v prestolnici Bavarske pokazal, zakaj je najbolj zaželen mladi nogometaš na svetu.

Mbappe je najprej po podaji Neymarja zabil v 3. minuti, nato pa je na igrišče stopil spet v 68., ko je prelisičil Jeroma Boatenga in prefinjeno matiral Manuela Neuerja. Odločilni gol za zmago 3:2 v obdobju najhujših napadov Bayerna mu je prinesel tudi naziv igralca tekme.

"Obožujem igrati proti najboljšim na svetu. Vem, da je Neuer eden najboljših vratarjev na svetu. V finalu Lige prvakov mi ga ni uspelo premagati, zdaj upam, da bom dosegel še kakšen gol. Celotna ekipa je odigrala izvrstno in tudi sam sem bil nagrajen. Trpeli smo, toda trpeli smo kot ekipa. Bili smo trdni in izkoristili smo svoja najmočnejša orožja," je povedal Mbappe, ki je dosegel že osem golov v tem tekmovanju. Pred njim je z desetimi le Erling Haaland iz Borussie.

"Kot sem povedal že v Barceloni, imam rad take tekme. Vse se seveda niso odvile po mojih željah, toda nisem tukaj, da se bom skrival. Rad odločam srečanja," je še dodal Mbappe.

Pochettino izpostavil Navasa
Mauriciu Pochettinu
po prevzemu Parižanov na začetku leta ni bilo lahko, saj PSG-ju v prvenstvu ne gre po načrtih. Ta zmaga mu bo zagotovo olajšala pot naprej. "Zadovoljen sem z izidom in odnosom ekipe, ki se je večkrat znašla v težkem položaju proti najboljšemu moštvu v Evropi. Moram čestitati igralcem za njihovo žrtvovanje. Upam, da bomo to ponovili tudi v torek v Parizu," je dejal Pochettino, ki je izpostavil enega igralca: "Keylor je eden izmed najboljših vratarjev na svetu. Veseli smo, da ga imamo."

Prvi poraz Bayerna v LP po več kot dveh letih
Bayern je v Ligi prvakov izgubil prvič po marcu 2019, ko je bil boljši Liverpool. To je bil tudi prvi poraz trenerja Hansija Flicka v tem tekmovanju (15 zmag, 1 remi), odkar je prevzel Bavarce.

"Tekma bi se lahko končala s popolnoma drugačnim izidom. Z vsemi priložnostmi, ki smo jih imeli, bi bil izid lahko precej ugodnejši. Naši nasprotniki so zabili tri gole iz malo priložnosti, igra mojih varovancev je bila navdušujoča," je dejal Flick, ki še nikoli ni bolj pogrešal poškodovanega Roberta Lewandowskega.

Bayern je na vrata Parižanov sprožil 31 strelov, 12 jih je šlo v tarčo, 9 jih je šlo mimo, 10 jih je bilo blokiranih. Poljak bo moral izpustiti tudi povratno tekmo, čeprav so se sinoči že pojavili drugačni namigi. A Lewndowski je vrnitev v torek sam odpisal. "Ne, za to je še prezgodaj. A si prizadevam, da bi se kar najhitreje vrnil na igrišča," je v pogovoru za televizijo Sky dejal najboljši nogometaš na svetu v lanskem letu.

"Nismo izkoristili svojih priložnosti. Videl sem statistiko, pa to je noro. Kakšen drug dan bi zabili pet, šest golov, zagotovo. Škoda, da nismo bili nagrajeni, toda vrnili se bomo," je odločen napadalec Nemcev Eric Maxim Choupo-Moting. Enakega mnenja je tudi Thomas Müller: "Morali bi zabiti več golov. Nihče se najbrž ne bi pritoževal, če bi zmagali 5:3 ali 6:3. Sami sebe smo ustrelili v nogo, zdaj moramo loviti zaostanek."